Rusko predstavilo vlastnú verziu pádu malajzijského lietadla

TASR TA3
21.7.2014 18:53

Ruské ministerstvo obrany odmietlo dnes obvinenia, podľa ktorých sú za zostrelenie malajzijského dopravného lietadla zodpovední východoukrajinskí separatisti. Ministerstvo naopak uviedlo, že v blízkosti boeingu Malaysia Airlines prelietalo ukrajinské bojové lietadlo Su-25.

Rezort obrany v Moskve súčasne poprel tvrdenia, že proruským povstalcom dodal protilietadlové systémy typu SA-11 Buk alebo nejaké iné zbrane, uviedla agentúra Reuters.

Podľa nemenovaného ukrajinského bezpečnostného predstaviteľa však Kyjev stojí za svojimi tvrdeniami, že povstalci dostali radarom navádzaný raketový systém SA-11 Buk z Ruska, a to pravdepodobne aj s vycvičenou obsluhou.

"(Povstaleckí) bojovníci nemajú špeciálny výcvik potrebný na prevádzku takého zložitého vojenského zariadenia, takže s najväčšou pravdepodobnosťou hovoríme o obsluhe pre Buk, ktorá prišla z Ruska," povedal pre Reuters ukrajinský predstaviteľ.

Tlačová beseda ruského ministerstva obrany

Porošenko: V čase tragédie boli všetky ukrajinské lietadlá na zemi

Ukrajinský prezident Petro Porošenko poprel dnes v rozhovore pre televíznu stanicu CNN tvrdenia Moskvy, že v blízkosti zostreleného malajzijského lietadla sa pohybovalo ukrajinské bojové lietadlo Su-25. Porošenko zároveň uviedol, že všetky ukrajinské lietadlá boli v čase havárie Boeingu 777 na zemi.

 

MH17 ruská verzia (TASR).jpg
MH17 ruská verzia 2 (TASR).jpg

Operačný náčelník generálneho štábu ruskej armády generálporučík Andrej Kartopolov (v strede) a náčelník štábu ruského letectva Igor Makušev (vpravo) na tlačovej konferencii v Moskve 21. júla 2014. (AP Photo/Ivan Sekrtarev)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok