Robben čakal od Realu viac, Beckenbauera hra Bayernu nudí

SITA TA3
24.4.2014 13:45

Pep Guardiola bol po zápase spokojný, ale mnohí jeho názor nezdieľajú. Zmenil štýl Bayernu z dravého, dynamického a úderného na barcelonské tiki-taka. A to pomaly prestáva ľudí baviť.

Prvý diel dvojsúboja futbalových velikánov o postup do finále Ligy majstrov vyšiel lepšie Realu Madrid. Španielsky zástupca využil výhodu domáceho prostredia a na San Bernabeu v prvom semifinále zdolal obhajcu prvenstva Bayern Mníchov 1:0. Spolukomentátor RTVS Marián Zeman pripomenul, že toto, hoci tesné vedenie, je v pohárovej matematike veľmi výhodné pred odvetným stretnutím.

"Som spokojný po každej stránke. Občas sme síce trpeli, ale potom zasa zahrali dobre smerom dopredu. Hráči si navzájom vypomáhali a zahrali ako tím," tešil sa taliansky tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti.
Bayern bol lepší v takmer všetkých relevantných štatistikách, ale na góly neuspel.

V držaní lopty to bolo najmarkantnejšie: 72% - 28%, v streleckých pokusoch 18:9 a v rohových kopoch 15:3. Napriek tomu odchádzal zo španielskej metropoly s prehrou. Najväčšie šance Bavorov spálili Mario Götze a Thomas Müller.

"Som hrdý na výkon, ktorý podal môj tím. Kontrolovali sme hru proti jednému z najlepších tímov sveta, kým domáci sa spoliehali len na protiútoky," kontroval španielsky tréner Bayernu Josep Guardiola. Ten čoraz viac svojmu tímu vštepuje herný prejav, ktorým sa preslávil v FC Barcelona.

Podľa holandského krídelníka Mníchovčanov Arjena Robbena Real ani zďaleka nezahral to, čo od neho očakával. "Myslel som si, že na nás vyletia a budú diktovať tempo. Namiesto toho sa stiahli a nás nechali hrať. To ma prekvapilo," cituje BBC Robbena. Podľa Guardiolu je šanca jeho zverencov na postup pred odvetou 29. apríla v Allianz Aréne vysoká. "Som stále optimista, dokonca ešte väčší ako pred prvým zápasom," dodal Guardiola.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok