Országh novým asistentom trénera Čadu v Slovane

SITA
24.4.2014 12:06

Vladimír Országh sa stal asistentom trénera hokejistov Slovana Bratislava. Informáciu priniesla internetová stránka účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Rodák z Banskej Bystrice sa dohodol s "belasými" na kontrakte s platnosťou do 30. apríla 2015.

Országh novým asistentom trénera Čadu v Slovane
SITA

Országhovou agendou okrem iného bude pomoc hlavnému trénerovi Rostislavovi Čadovi pri koučingu a komunikácii s hráčmi zo zámoria, ktorí by pred novou sezónou mali posilniť káder. Tridsaťšesťročný majster sveta z Göteborgu 2002 a bronzový medailista z Helsínk 2003 strávil v USA väčšiu časť vlastnej hokejovej kariéry.

V NHL odohral za New York Islanders, Nashville Predators a St.Louis Blues spolu 295 stretnutí, v nižšej súťaži AHL pridal ďalších 133 zápasov a dokonale pozná naturel zámorských hokejistov, pripomenul web Slovana.

Bratislavčania v rámci informovania o realizačnom štábe pridali novinku, že pri A-tíme nebudú pokračovať Ján Lipiansky a Roman Stantien, ktorým k 30. aprílu vypršia zmluvy. Prvý menovaný však bude v klube naďalej pôsobiť v pozícii hlavného trénera športových tried. Trénerom brankárov a video-analytikom zostáva Pavol Rybár.

Príchod Országha do Bratislavy bol na spadnutie od polovice apríla, keď tento kouč po dvoch rokoch skončil na lavičke HC ´05 Banská Bystrica. V bronzovom tíme ostatnej extraligovej sezóny ho nahradil doterajší asistent Miroslav Chudý. Országh je od leta 2013 aj asistentom Vladimíra Vůjtka pri slovenskej reprezentácii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok