Asistentmi Giggsa v United budú bývalí spoluhráči

SITA
23.4.2014 15:24

Nový tréner futbalistov Manchestru United Ryan Giggs, ktorého dočasne poverili vedením mužstva po utorkovom odvolaní Davida Moyesa z funkcie, stavil pri zostavení realizačného tímu na známe tváre. Za svojich najbližších spolupracovníkov si vybral bývalých spoluhráčov.

Asistentmi Giggsa v United budú bývalí spoluhráči
SITA

Jeho asistentmi budú Paul Scholes, Nicky Butt a Phil Neville.

Neville už pôsobil pri prvom mužstve "červených diablov" aj počas Moyesovho angažmánu, Butt pracoval ako technický kouč pri výberoch United do 19 a 21 rokov. Scholes, ktorý vlani ukončil hráčsku kariéru, sa vrátil do klubu pomôcť svojmu bývalému spoluhráčovi Giggsovi. Všetci menovaní patria k členom tzv. "Class of 92", ktorí boli strojcami úspechov Manchestru v uplynulých dvoch dekádach. Giggs, Butt, Neville a Scholes majú dovedna na konte 2453 zápasov v drese United.

Moyes napriek prepusteniu ďakuje za šancu

Deň po prepustení z funkcie hlavného trénera futbalistov Manchestru United vydal David Moyes oficiálne stanovisko, v ktorom sa napriek predčasnému ukončeniu spolupráce poďakoval vedeniu "červených diablov". Päťdesiatročný kouč prebral tím z Old Traffordu pred začiatkom tejto sezóny po Alexovi Fergusonovi, ktorý odstúpil z postu šéfa realizačného tímu po 27 rokoch. Moyes však nedokázal so svojimi zverencami nadviazať na úspechy jeho predchodcu.

"Vymenovanie za kouča jedného z najslávnejších klubov na svete Manchestru United bolo a zostane niečím, na čo budem navždy hrdý. Nastúpiť do funkcie po takom dlhom období úspechov a stability bolo nepochybne náročnou úlohou. Ja som však prijal túto nesmierne ťažkú výzvu a nikdy som to ani na sekundu neoľutoval. Zoznam trénerov Manchestru United obsahuje skvelé mená a ja som medzi nimi. Každý deň som pracoval naplno a to isté platí aj o ostatných členoch môjho realizačného tímu, patrí im obrovská vďaka za lojálnu prácu počas celej sezóny," uviedol škótsky kormidelník.

"Počas celej doby môjho pôsobenia na lavičke United som bol absolútne oddaný klubu a snažil som sa o prebudovanie kádra nevyhnutné pre budúcnosť. Chceli sme ho dosiahnuť za pochodu a v dôsledku toho neboli výsledky a výkony Manchestru United také, na aké sú jeho fanúšikovia zvyknutí. Rozumiem ich frustrácii. Na záver by som sa chcel poďakovať celej rodine United, že ma od prvého dňa prijala medzi seba a privítala ma s otvorenou náručou. Priaznivcom i klubu želám v budúcnosti len to najlepšie," vyjadril sa David Moyes.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok