FIFA a UEFA si pripomenuli 25. výročie tragédie Hillsborough

TASR TA3
15.4.2014 22:22

Vedenie Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA a Európskej futbalovej únie UEFA si v utorok pripomenuli 25. výročie tragédie Hillsborough, ktorá si vyžiadala životy 96 fanúšikov FC Liverpool.

FIFA oznámila, že prezident Joseph Blatter poslal list Anglickej asociácii (FA). "Hlboko súcitím s rodinami a priateľmi 96 fanúšikov, ktorí tragicky zahynuli počas tohto nešťastia," cituje agentúra dpa časť listu. "Je dôležité pripomínať a uctiť si nevinné obete z 15. apríla 1989." FIFA zároveň v utorok spustila v Zürichu vlajky všetkých členských asociácii na pol žrde.

Šéf UEFA Michel Platini taktiež vyjadril ľútosť nad nešťastím: "UEFA a európska futbalová rodina zostávajú myšlienkami s rodinami tých, ktorí prišli pred 25 rokmi o život."

Na štadióne Hillsborough v roku 1989 zomrelo 96 fanúšikov Liverpoolu v dôsledku tlačenice počas semifinále FA Cupu proti Nottinghamu Forest. Okolo 30.000 ľudí vrátane bývalých a súčasných futbalistov "The Reds" sa očakávalo na štadióne Anfield Road pri utorňajšej pietnej spomienke na 25. výročie tejto tragédie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok