Zomrel jeden z otcov legendárneho mopedu Babetta

TASR
7.4.2014 17:56

Vo veku nedožitých 83 rokov zomrel dnes predpoludním v Považskej Bystrici po dlhej chorobe jeden z otcov legendárneho mopedu Babetta Gustav Ulický. Jeho úmrtie dnes TASR potvrdil syn Vladimír.

Zomrel jeden z otcov legendárneho mopedu Babetta
TASR

Gustav Ulický sa narodil 9. decembra 1931 v Považskom Chlmci. Viac ako 40 rokov pracoval v podniku Považské strojárne a bol v centre tvorby jednostopových motorových vozidiel, na báze ktorých sa vyvíjala neskôr výroba malej poľnohospodárskej techniky. V marci roku 2012 vydalo Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici jeho 130-stranovú publikáciu História vývoja a výroby jednostopových motorových vozidiel v meste Považská Bystrica, ktorá je nostalgickou spomienkou na zašlú slávu výroby motocyklov na Považí.

Druhou veľkou láskou Gustava Ulického bola hudba. Dianie na hudobnej scéne v Považskej Bystrici od 30-tych rokov minulého storočia po súčasnosť, ktorého bol priamym aktérom, zmapoval Ulický vo svojej druhej publikácii nazvanej História hudobnej kultúry mesta Považská Bystrica. Jej krstu sa vlani v decembri v deň svojich narodenín Gustav Ulický už zo zdravotných dôvodov nezúčastnil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok