Bútora bude radiť Kiskovi v zahraničnej politike, zatiaľ do inaugurácie

SITA
31.3.2014 12:36

Bývalý veľvyslanec v USA a odborník na zahraničnú politiku Martin Bútora potvrdil, že od budúcej hlavy štátu Andreja Kisku dostal ponuku na spoluprácu. "Zatiaľ sme hovorili iba o prechodnom období, teda do 15. júna," povedal dnes Bútora agentúre SITA.

Bútora bude radiť Kiskovi v zahraničnej politike, zatiaľ do inaugurácie
ČTK

Bútora by mal byť podľa vlastných slov súčasťou tímu, ktorý bude Kiskovi pomáhať až do jeho nástupu do funkcie. Či bude neskôr pracovať aj v kancelárii prezidenta, Bútora nepovedal. "V tejto chvíli si aj Andrej Kiska vyžiadal čas na oddych a kým sa z toho oddychu nevráti a kým nezačneme o tom spolu rozprávať, nechcem o tom podrobnejšie hovoriť," dodal.

Súčasťou tímu Andreja Kisku by mal byť aj bývalý sudca a expredseda Ústavného súdu SR Ján Mazák, ktorý je pripravený radiť mu v oblasti práva a fungovania Európskej únie (EÚ). "Moja úloha bude veľmi jednoduchá, ja mu poviem určité odporúčania, východiská a potom bude na ňom, ako sa rozhodne takúto radu zúročiť," povedal dnes Mazák agentúre SITA. O priamom začlenení do Kiskovho tímu v rámci prezidentského úradu však spolu s budúcou hlavou štátu podľa Mazáka nehovorili. Mazák chce s Kiskom spolupracovať na profesionálnej úrovni. "Ja sa podobne ako pán Kiska nechcem dostávať do vzťahu s politickými stranami a politikmi," dodal. V súčasnosti Mazák pracuje na Právnickej fakulte Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, pôsobí tiež ako člen Výboru pre výber sudcov Súdu pre verejnú službu. "Ja si veľmi rád usporiadam svoje povinnosti aj na univerzite, aj v Bruseli, aj v Luxemburgu, aby som mohol byť nápomocný," konštatoval.

Občiansky kandidát Andrej Kiska sa stane prezidentom Slovenskej republiky 15. júna.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok