Skalica zdolala Poprad, postupuje do finále Slovnaft Cupu

TA3 SITA TASR
12.4.2017 19:04

Futbalisti druholigového MFK Skalica postúpili do finále Slovnaft Cupu.

stredajšom odvetnom súboji semifinále 48. ročníka Slovenského pohára zdolali FK Poprad 2:0 a po prehre 0:1 v prvom súboji pod Tatrami získali finálovú miestenku. V záverečnom súboji o trofej sa Záhoráci stretnú so Slovanom Bratislava. Finále je na programe 1. mája v Poprade.

Slovenský pohár/Slovnaft Cup - odveta semifinále:

MFK Skalica - FK Poprad 2:0 (1:0)


Góly: 8. Hruška, 69. Mészáros,
Rozhodovali: Pavlík - Žákech, Pozor

Zostavy:

Skalica: Čikoš-Pavličko – Szöcs, Švrček, Lipták, Vaščak, Šebesta, Hlavatovič, Mizerák, Majerník, Mészáros, Hruška
Poprad: Malec – Hatok, Palša, Peciar, Maťaš, Hric, Medak, Kukoľ, Šesták, Kapláň, Šašinka /prvý zápas: 0:1, postúpila Skalica

Priebeh zápasu:

Skaličania potrebovali na zmazanie jednogólového manka z prvého zápasu len osem minút. Z prvej šance stretnutia otvoril skóre útočník Hruška. Gól viac nabudil hostí a tí sa viackrát pokúšali o vyrovnanie. V prvom polčase kopali štyri rohové kopy, ktoré im však k skórovaniu nepomohli.

Za nepremenné šance pykali v druhom polčase, keď postupový gól pre Skalicu zaznamenal v 69. minúte Mészáros. Záverečné šance Popradu výraznejší tlak nepriniesli a domáci si postupový výsledok na konci postrážili. Skaličania, ktorým v II. lige skupiny o postup do Fortuna ligy patrí druhé miesto a majú šancu na účasť medzi elitou, tak dostanú šancu zabojovať aj o ďalšiu trofej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok