O osude stretnutia medzi Martinom a Trenčínom rozhodla prvá tretina

TA3 SITA
2.3.2014 22:18

V úvodných minútach bolo viac aktivity na strane hostí, ale potom sa čoraz viac presadzovali domáci hokejisti. Prvú strelu na brankára Nagya vyslal Themár, potom v 7. min vyrušila trenčianskeho gólmana strela Galamboša. Martinu dlhodobo nevychádzali presilovky, ale teraz využili hneď prvú početnú výhodu.

Hokej - Tipsport extraliga - 53. kolo:

MHC Mountfield Martin - Dukla Trenčín 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Góly: 10. Važan (Markovič, Galamboš), 13. Sinsterle (Kolena, Suja) - 25. B. Jánoš (Róbert Petrovický) 
Vylúčení: 1:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc, M. Novák - Kacej, M. Orolín, 3500 divákov 

Zostavy:

Martin: Dzubina - Brcko, Matejka, I. Ďatelinka, Rusina, A. Novotný, Perniš - Sinsterle, Fujerík, J. Suja - Markovič, Galamboš, Važan - L. Klíma, Kolena, Themár - J. Cíger, Dírer, Rožník

Trenčín: A. Nagy - Čerešňák, Pozník, Bobček, M. Nemčík, M. Habšuda, E. Bednár, Lipták, Ryzák - F. Macejka, Troliga, O. Mikula - B. Jánoš, Róbert Petrovický, Komínek - T. Klíma, O. Rusnák, J. Šimíček - Koyš, M. Toman, D. Hudec 

V úvodných minútach bolo viac aktivity na strane hostí, ale potom sa čoraz viac presadzovali domáci hokejisti. Prvú strelu na brankára Nagya vyslal Themár, potom v 7. min vyrušila trenčianskeho gólmana strela Galamboša. Martinu dlhodobo nevychádzali presilovky, ale teraz využili hneď prvú početnú výhodu. Markovič našiel v 10. min Važana a bolo 1:0. O dve minúty potom v ďalšej presilovke našiel opäť Markovič pred bránkou Važana, ale Nagy tentoraz vyhral súboj s martinským útočníkom. Po návrate Habšudu z trestnej lavice zužitkoval Sinsterle presnú Sujovu prihrávku a poslal "kosačky" už do dvojgólového náskoku - 2:0.

Na začiatku druhej tretiny hrali presilovku aj Trenčania a Jánoš dostal Duklu do hry - 2:1. V 27. min vsietil tretí gól Martina Themár, ale rozhodca Novák ho pre postavenie hráča v bránkovisku neuznal. Martinčania mali potom prevahu, tlačili sa do bránky, ale ich koncovke chýbal pokoj. Domáci premrhali aj 99-sekundovú presilovku 5 proti 3. V 39. min sa natlačil Suja pred Nagya, ale ten stále držal svoje mužstvo nad vodou.

V tretej tretine hrali domáci zo zabezpečenej obrany. Hostia sa častejšie usadzovali v obrannom pásme Martina. Dukla stavila v posledných minútach všetko na jednu kartu, vytvorila si drvivý tlak, ale aj brankár Dzubina podržal svoje mužstvo. Hosťom nepomohla k vyrovnaniu ani 55-sekundová power play a Martin si zahrá po štyroch rokoch play-off. 

Hlasy:

Daniel Babka (tréner Martina): "V prvých troch minútach si Trenčania vytvorili tlak, mali aj nejaké šance. Nás do zápasu dostala presilovka a gól, ktorý sme v nej dali. Dôležitým momentom bol náš druhý gól. V druhej tretine sme hrali dobre, zatvorili sme stredné pásmo. V tretej tretine podali chlapci obetavý výkon, podržal nás aj brankár, ktorý potvrdil dobrú formu. Sme šťastní, že sme splnili náš predsezónny cieľ."

Milan Staš (tréner Trenčína): "V dôležitom zápase nám nechýbalo odhodlanie, ale v prvej tretine to neplatilo pre všetkých hráčov. Boli sme pod psychickým tlakom, nervozita nám zväzovala ruky aj nohy. Zápas sme prehrali v prvej tretine, keď sme dostali dva góly. V záverečných minútach tretej tretiny nám chýbali v koncovke skúsenosti, pokoj a šťastie."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok