Grécko dostalo ponuku na privatizáciu bývalého letiska

SITA
28.2.2014 12:21

Grécko dostalo vo štvrtok ponuku na privatizáciu bývalého aténskeho letiska Hellenikon od spoločnosti Lamda Development. Túto ponuku podporujú aj spoločnosti Al Maabar a čínska Fosun Group.

Grécko dostalo ponuku na privatizáciu bývalého letiska
wikimedia

Celková investícia by mala byť vo výške viac ako 7 mld. eur. Vo štvrtok o tom informovala grécka privatizačná agentúra HRADF.

Zo stanoviska Lamda Development vyplýva, že v objekte bývalého letiska by mali vzniknúť priestory pre rekreáciu, šport a kultúru. Taktiež sa počíta s tým, že tu vznikne aj park. Minulé grécke vlády sľubovali, že premenia tento priestor na park, žiadna z nich však tento zámer neuskutočnila. HRADF bude túto ponuku vyhodnocovať približne dva týždne. Investor sľubuje, že vytvorí desaťtisíce pracovných miest.

"Niektoré z celosvetovo najvýznamnejších investičných fondov sa rozhodli investovať v našej krajine a ukázali tak dôveru vo vyhliadky gréckej ekonomiky,“ povedal šéf Lamda Development Odysseas Athanassiou. Grécka ekonomika zápasí s vysokou mierou nezamestnanosti, ktorá dosahuje až 28 %.

Témy: Grécko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok