Najhorší výkon Manchestru United v Európe, tvrdí Moyes

SITA TA3
26.2.2014 12:16

Pred rokom mal Manchester United na čele anglickej futbalovej Premier League náskok 12 bodov, postúpil do štvrťfinále FA Cup-u a v Lige majstrom remizoval v prvom osemfinálovom zápase na horúcej pôde Realu Madrid 1:1.

Najhorší výkon Manchestru United v Európe, tvrdí Moyes
SITA

Teraz majú hráči United na 6. mieste Premier League manko 11 bodov na 4. priečku zaručujúcu účasť v Lige majstrov a do odvety osemfinále tejto najprestížnejšej európskej klubovej súťaže si vezú z gréckeho Pirea prehru 0:2. V utorok na trávniku Olympiakosu zaostali hostia z Britských ostrovov nielen v počte gólov, ale aj striel na bránku (4:8). Pred rokom ešte trénoval United legendárny Sir Alex Ferguson, teraz sa pri kormidle trápi jeho nástupca David Moyes.

"Bol to zrejme najhorší výkon, aký sme predviedli vo futbalovej Európe. Nezaslúžili sme si z tohto zápasu žiadny profit. Do duelu hráči vstupovali v psychickej pohode, ale na trávniku ukázali niečo úplne iné. Beriem zodpovednosť za túto prehru, mali sme hrať lepšie," povedal po zápase smutný David Moyes. "Všetci vieme, že Olympiakos je doma veľmi silný, že neprehral 26 zápasov a na čele gréckej najvyššej súťaže má 20-bodový náskok. Napriek tomu, mužstvo ako Manchester United s ním nemôže prehrať 0:2. Výkon Moyesovho tímu by som označil za patetický, opäť v tejto sezóne siahol na herné dno," kriticky sa vyjadril na margo United bývalý waleský reprezentant Robbie Savage, ktorý je expertom BBC pre zápasy anglických tímov v LM. Anglická futbalová legenda Gary Lineker na Twitteri len stroho poznamenal: "Ďalší zo zápasov, keď United nemali svoj deň... Bolo to zúfalé až beznádejné vystúpenie."

V drese gréckeho šampióna sa v 38. min presadil 32-ročný argentínsky ofenzívny stredopoliar Alejandro Domínguez, po zmene strán v 55. min skóroval 21-ročný kostarický záložník Joel Campbell. V drese hostí svoje šance nepremenili Wayne Rooney ani Robin van Persie, hráči Olympiakosu odchádzali z trávnika s nádejným dvojgólovým náskokom. Španielsky tréner najlepšieho gréckeho tímu Míchel González však krotí prílišný optimizmus. "Neskrývam radosť a som hrdý na svojich hráčov. Čaká nás však ešte odveta na Old Trafforde a tam proti nám nastúpi iný Manchester United. Stále je to tím, ktorý si zaslúži náš rešpekt a sme veľmi ďaleko od toho, aby sme sa videli v ďalšom kole," cituje Míchela Gonzáleza portál uefa.com.

Odvetný zápas osemfinále je na programe 19. marca. 

Výsledok utorňajšieho prvého stretnutia osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2013/2014: 
Olympiakos Pireus (Gréc.) - Manchester United (Angl.) 2:0 (1:0)
Góly: 38. A. Domínguez, 55. J. Campbell, rozhodoval: Rocchi (Tal.) 
Zostavy:
Olympiakos: R. Jiménez - Salino, Manolas, Marcano, Holebas - Maniatis, N´Dinga - J. Campbell (67. Fuster), A. Domínguez (76. Machado), Peréz (86. N. Valdez) - Olaitan 
Manchester United: De Gea - Smalling, Rio Ferdinand, N. Vidič, Evra - Cleverley (61. S. Kagawa), Carrick - Valencia (60. D. Wellbeck), Rooney, A. Young - Van Persie

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok