Najvyšší stupeň výstrahy pred silným vetrom ostávala pre okres Poprad

TA3 SITA TASR
7.12.2013 07:44

Vietor tam môže dosiahnuť rýchlosť v nárazoch až do 43 m/s. Meteorológovia odporúčajú zvýšiť bezpečnosť aj v ostatných okresoch na severe krajiny.

POPRAD: Tri cesty okolo Popradu sú uzavreté
Cesta medzi Spišským Bystrým a Popradom, Hranovnicou a Popradom i Gánovcami a Popradom sú pre silný vietor a nulovú viditeľnosť až do odvolania uzavreté. Pre TASR to potvrdil popradský dispečer Správy a údržby ciest Prešovského kraja. Obchádzky ciest nie sú momentálne možné.
Podľa dispečera je napríklad na ceste medzi Gánovcami a Popradom veľa skrížených áut a nemôžu sa tam dostať ani vozidlá SÚC PSK.
Celkovo v okolí Popradu a v tatranskej oblasti stále fúka silný vietor a na cestách je znížená viditeľnosť. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove preto vyzýva vodičov, aby boli na cestách mimoriadne opatrní.

NITRA: Záveje sa vytvárajú na severe kraja

K silnému vetru sa v noci a ráno pridalo aj sneženie. Na severe Nitrianskeho kraja sú v permanencii cestári, ktorí odhŕňajú zafúkané cesty. Ako informoval vedúci strediska Regionálnej správy a údržby ciest v Nitre Ľubor Andrášik, vietor a sneh robia problémy v Zlatomoraveckom okrese v okolí Kolíňan, Jedlových Kostolian a Skýcova, na Vrábeľsku pri Hosťovej a na podhorskej ceste medzi Nitrou a Topoľčanmi smerom na Lefantovce. Je tu približne päť centimetrov snehu. V Komárňanskom okrese sa na cestách II. a III. triedy vytvára kašovitý sneh do troch centimetrov a v teréne je všetkých deväť sypačov. Väčšina ciest v kraji je mokrá.

Noc bola podľa hovorcu nitrianskych krajských hasičov Viliama Pánskeho pokojná, posledný výjazd k spadnutým stromom mali v piatok okolo 18:00.

Donovaly sú pre kamióny neprejazdné, cez Šturec a Čertovicu prejdú

Horský priechod Donovaly je od noci uzavretý pre vozidlá dlhšie ako desať metrov, tvoria sa tu snehové záveje a na ceste je utlačený sneh do troch centimetrov. TASR o tom informoval dispečer Banskobystrickej regionálnej správy ciest Dušan Škubák.

Ďalšie horské priechody v okresoch Brezno a Banská Bystrica - Šturec a Čertovica - sú zjazdné. Na Šturci je kašovitý sneh do dvoch centimetrov, na Čertovici si treba dávať pozor na snehové jazyky a záveje, na ceste sú tri až štyri centimetre snehu. Cesta na Tále - Srdiečko je prejazdná so snehovými reťazami.

Na cestách v okresoch Brezno a Bystrica sneží a tie v nižších polohách sú mokré po chemickom posype, prípadne je na nich kašovitý sneh do dvoch centimetrov. Na cestách vo vyšších polohách sa tvoria snehové jazyky a záveje.

Pre nulovú viditeľnosť uzavreli cesty medzi Popradom a obcami Spišské Bystré a Hranovnica. Meteorológovia zároveň varujú, že nepriaznivé počasie bude v regióne ešte aj celú sobotu. Informuje Jozef Slivenský.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok