Novým trénerom FC Nitra bude Koník

SITA TA3
10.9.2013 08:23

Corgoňligový futbalový klub FC Nitra povedie v ďalších zápasoch ako hlavný tréner Vladimír Koník. Nahradí nedávno odvolaného Ladislava Šimča, po ktorého odchode mužstvo dočasne viedli Igor Demo s Jozefom Pavlíkom. Medzi adeptmi na uvoľnený post boli aj Michal Hipp a Anton Jánoš.

„Obsadenie postu trénera bolo jedným z kľúčových bodov našej roboty počas reprezentačnej prestávky. Rokovali sme s niekoľkými kandidátmi, boli tam aj odborníci, majúci k Nitre blízky vzťah, pretože ju v minulosti viedli či sú k nej nejakým spôsobom pripútaní. Myslím si, že sme na jednej vlnovej dĺžke, pán Koník si nechal vysvetliť situáciu okolo nášho klubu, teda nielen to, čo bezprostredne súvisí s funkciou ligového trénera, a stotožnil sa s aktivitou vedenia FC. Zmluvu by sme mali podpísať v najbližšom čase, počnúc utorkom však začína mužstvo pracovať pod jeho vedením,“ povedal pre utorkové vydanie denníka Šport generálny manažér FC Jozef Petráni.

Dohoda s novým koučom by mala znieť minimálne do konca jesene, je však možné ju predĺžiť aj na dlhšie obdobie. FC Nitra je v tabuľke najvyššej slovenskej súťaže na poslednom mieste, dosiaľ získal len dva body. Do mužstva spod Zobora by mal vstúpiť aj nový investor. György Csörgö absolvoval minulý týždeň rokovanie na nitrianskej radnici, výsledok však zostal v tajnosti.

Funkcionári sa snažia aj posilniť hráčsky káder. Na utorkovom tréningu by sa mali objaviť aj brankár Dušan Perniš a naposledy hráč Prešova Jaroslav Kolbas. „Pozvali sme ich na tréning, hovorí to jasne o našom záujme,“ potvrdil pre Šport Petráni.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok