Vďaka eTwinningu spolupracovali slovenskí žiaci so spolužiakmi v 35 krajinách

TASR
4.8.2013 10:22

Slovenské školy vďaka programu eTwinning nadviazali partnerstvá so školami v 35 krajinách Európy. Najviac boli zastúpené Česko a Turecko.

Vďaka eTwinningu spolupracovali slovenskí žiaci so spolužiakmi v 35 krajinách
SITA

Školy spolupracovali na 536 medzinárodných projektoch, ktoré v uplynulom školskom roku realizovalo 187 základných a stredných škôl zo Slovenska. "Pod vedením 287 učiteľov sa tisícky žiakov zapojili do programu partnerstva škôl v Európe a zdokonaľovali sa v používaní cudzích jazykov i moderných informačno-komunikačných technológií. Zároveň 48 pedagógov získalo za svoje projekty aj certifikáty kvality," uviedol hovorca ministra školstva Michal Kaliňák.

Z cudzích jazykov sa slovenskí žiaci zdokonalili predovšetkým v angličtine, ktorá bola komunikačným jazykom v 360 projektoch. V prípade ďalších projektov boli najčastejšími komunikačnými jazykmi nemčina a španielčina. "Z celkového počtu 536 projektov bolo 160 v slovenčine, išlo o partnerstvá s poľskými a českými školami," dodal Kaliňák.

Program partnerstvo škôl eTwinning sa realizuje od roku 2005 ako hlavná aktivita Programu dištančného vzdelávania eLearning Európskej komisie. Doposiaľ možnosti spolupráce využilo na Slovensku 3947 učiteľov z 1594 škôl. Koordinačným pracoviskom programu eTwinning, ktorý sa realizuje s podporou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVŠ) je Národná služba pre elektronickú spoluprácu škôl pri Žilinskej univerzite v Žiline.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok