Pražská sanitka stratila za jazdy pacienta

TASR
3.7.2013 20:36

Pri prevoze pacienta cez pražskú štvrť Krč sa dnes takmer stala tragédia. Na križovatke pri nemocnici IKEM sa uvoľnila zámka na lôžku v sanitke, ktoré potom rozrazilo dvere vozidla a pacient vyšiel na nosidlách na cestu.

Pražská sanitka stratila za jazdy pacienta
SITA

Mužovi na mobilnom lôžku sa našťastie nič nestalo, pretože na mieste práve nebola premávka. Informácie priniesol spravodajský portál iDNES.cz.

Sanitka spoločnosti Meditrans zastavila na križovatke na Viedenskej ulici na semafore. Nosidlá sa uvoľnili pri rozjazde.

Na vine je pravdepodobne technická chyba. Zámka, ktorá drží nosidlá, sa počas prevozu uvoľnila a pacient vykĺzol aj s nosidlami von na vozovku. Nepríjemnú situáciu opísal vedúci dopravy uvedenej spoločnosti.


Lôžko nenarazilo do žiadneho vozidla len vďaka tomu, že v tú chvíľu nebola na križovatke žiadna premávka. Zdravotníci urýchlene dopravili pacienta späť do bezpečia. Nemal žiadne zranenia.


Ďalšou sanitkou ho dopravili na kontrolu na chirurgiu, čo je pri podobnej udalosti štandardný postup, a lekár potvrdil, že muž neutrpel žiadnu ujmu. Pacient bral celý incident s humorom, vyhlásil vedúci spoločnosti. Dodal však, že k podobnej situácii by vôbec nemalo dôjsť. Na miesto vyrazila aj pražská polícia, ktorá nezistila žiadne protiprávne konanie. Keďže nikto ani nechcel oznámiť priestupok, polícia iba zaevidovala udalosť a ďalej sa ňou už nebude zaoberať.


Na sanitke je potrebné opraviť nosidlá a samotné dvere, uviedol ešte predstaviteľ spoločnosti. Pre iDNES.cz dodal, že za 13 rokov svojho pôsobenia vo firme nič podobné nezažil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok