Za prezidenta bude kandidovať poslanec Peter Osuský

SITA
12.6.2013 10:50

Kandidátom na prezidenta za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) bude poslanec Peter Osuský. „Sme si istí, že nesklame,“ povedal líder liberálov Richard Sulík.

Za prezidenta bude kandidovať poslanec Peter Osuský
SITA

SaS sa podľa jeho slov v minulosti snažila, aby pravica a Ľudová platforma ponúkla prezidentského kandidáta prijateľného pre liberálneho voliča, čo sa však doteraz nestalo. Slovensko v podobe Osuského podľa Sulíka môže mať prezidenta, na ktorého budú občania hrdí a nebude menším zlom. Liberáli budú pre svojho kandidáta hľadať podporu u ďalších politických strán i tretieho sektora.

„Moja občianska akademická i politická cesta životom bola cestou, kde som sa snažil presadzovať to, čo považujem za správne, aj keď to neprinášalo zisk a slávu,“ konštatoval Osuský. Podľa vlastných slov chce predstavovať alternatívu slobodným a zodpovedným občanom, ktorí nehlasujú ako stádo, "ktorí si svoj výber rozmyslia". „Je malé hrdinstvo ísť do vopred vyhratých zápasov,“ poznamenal Osuský. V prípade víťazstva bude Osuský postupovať podľa ústavných pravidiel a nie za ich hranou, zastupovať chce občanov a nie politické strany. „Ako najvyšší ústavný predstaviteľ by som nikdy nebol tým, komu chodia politici vymieňať názory, nebudem ´kývalom´ nijakých politikov,“ zdôraznil kandidát liberálov na post hlavy štátu

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok