Tisíce Francúzov protestovali proti homosexuálnym zväzkom

TASR, TA3
26.5.2013 17:48

Zákon, ktorý gayom a lesbičkám umožňuje uzatvárať manželstvo a adoptovať si deti, bol schválený pre týždňom. V stredu si svoje áno povie prvý homosexuálny pár v meste Montpellierna juhovýchode Francúzska.

Tisíce Francúzov dnes protestovali v centre Paríža proti novému zákonu umožňujúcemu homosexuálnym párom uzatvárať manželstvá a adoptovať si deti, informovala agentúra Associated Press.
Zákon nadobudol platnosť pred vyše týždňom, avšak organizátori sa napriek tomu rozhodli uskutočniť plánovanú demonštráciu, aby ukázali, že s ním naďalej nesúhlasia a prejavili svoju frustráciu s prezidentom Francoisom Hollandom, ktorý mal legalizáciu manželstiev homosexuálov vo svojej predvolebnej kampani.
Účastníci protestného pochodu vyrazili z troch miest v Paríži a neskoro popoludní začali zapĺňať promenádu k Invalidovni, oproti Champs Élysées cez rieku Seinu.
Na dodržiavanie poriadku počas demonštrácie dozeralo asi 5000 policajtov. Predchádzajúce protestné akcie proti sobášom homosexuálov vyústili totiž v zrážky ultrapravicových demonštrantov s políciou.

V Rusku, naopak, rozháňala polícia demonštrácie zástancov práv LGBT komunity

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok