Na rokovanie do centrály U.S. Steel v Pittsburghu odlieta aj Raši

TASR
23.3.2013 11:13

Primátor mesta Košice Richard Raši cez víkend odlieta spolu s delegáciou premiéra Róberta Fica do USA. TASR o tom informovala Linda Šnajdárová z Komunikačného referátu magistrátu mesta Košice.

Na rokovanie do centrály U.S. Steel v Pittsburghu odlieta aj Raši
ČTK

„V pondelok 25. marca o 8.00 h miestneho času (13.00 h aktuálneho SEČ) budú v centrále U.S. Steel v Pittsburghu rokovať s predstaviteľmi spoločnosti o podmienkach zotrvania oceliarskeho gigantu v Košiciach,“ dodala Šnajdárová s tým, že keďže vyjednávania pokročili do záverečnej fázy, niektoré otvorené otázky si vyžiadali intervenciu na najvyššej úrovni.

„Vedeniu mesta Košice ako aj krajiny záleží na tom, aby jeden z najväčších zamestnávateľov východného Slovenska zotrval v Košiciach. Verím, že táto cesta pomôže dospieť k dohode, ktorá bude prospešná najmä pre Košičanov," povedal Raši.

Fico už počas konferencie Americkej obchodnej komory (AmCham) v Bratislave 5. marca avizoval, že rokovania medzi predstaviteľmi vlády a spoločnosťou U. S. Steel sa blížia ku koncu. „S U. S. Steelom rokujú viaceré pracovné skupiny a hľadáme riešenia," konštatoval premiér s tým, že vláda SR chce, aby firma ostala pôsobiť na území Slovenska, pretože v opačnom prípade by bolo v Košiciach ohrozených niekoľko tisíc pracovných miest.

"Nechcem dopredu, nebolo by to správne, komentovať nejaké závery, výsledky," doplnil vtedy Fico.  Správy o plánovanom odchode amerických oceliarní z východu Slovenska sa v médiách objavili začiatkom tohto roka. Dôvodom mali byť predovšetkým náklady spoločnosti v súvislosti s energiami a legislatívou EÚ v oblasti životného prostredia, vyžadujúce si vysoké dodatočné investície.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok