Depetris už môže reprezentovať, dostal slovenské občianstvo

SITA
22.3.2013 09:55

Pôvodom argentínsky útočník David Depetris už získal slovenské občianstvo a v budúcnosti môže byť k dispozícii trénerom národného tímu SR Stanislavovi Grigovi a Michalovi Hippovi. Bývalý hráč AS Trenčín odišiel po jesennej časti Corgoň ligy do Turecka, kde hráva za druholigový Rizespor.

Depetris už môže reprezentovať, dostal slovenské občianstvo
SITA

Dvadsaťštyriročný rodák zo San Jorge odovzdal na prelome rokov slovenskému ministerstvu vnútra všetky potrebné dokumenty pre udelenie občianstva. Minister vnútra SR Robert Kaliňák podľa piatkového vydania denníka Šport podpísal žiadosť v predvečer kvalifikačného zápasu o postup na majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie medzi Slovenskom a Litvou.

Depetris by mohol absolvovať premiéru v slovenskom tíme v júni v kvalifikácii MS 2014 v Lichtenštajnsku. V Turecku sa mu zatiaľ darí, v ôsmich ligových zápasoch strelil 5 gólov. "Verím, že mi to takto bude sypať aj naďalej. Urobím všetko pre to, aby som svojimi výkonmi reprezentačných trénerov zaujal," uviedol pre Šport Depetris, ktorý sa chce do júna naučiť slovenskú hymnu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok