V košickej MHD zaviedli bezplatný internet

TASR
18.2.2013 15:18

Cestujúci košickou MHD môžu od dnes využívať v 20 nízkopodlažných autobusoch voľné pripojenie na internet. Od marca k tejto službe pribudne prostredníctvom LCD monitorov spravodajstvo s on-line správami košického Dopravného podniku o aktuálnych zmenách v MHD a doprave.

V košickej MHD zaviedli bezplatný internet
SITA

Autobusy s takouto službou možno spoznať podľa dvoch zabudovaných monitorov vo vozidle, ako aj nálepky WiFi na vstupných dverách. Autobusy budú premávať na rôznych linkách. "Linky sa budú meniť, aby to mohlo využívať alebo otestovať čo najviac cestujúcich. Budeme informovať na našich webových stránkach, v ktorom týždni - kde budú tieto autobusy premávať," uviedol dnes pre novinárov generálny riaditeľ Dopravného podniku mesta Košice Juraj Hrehorčák.

Službu Free WiFi zabezpečuje firma See & Go, ktorá znáša náklady na jej spustenie. Voľný internet funguje na základe GSM signálu od operátora Orange Slovensko. Dosahovaná rýchlosť pripojenia v priebehu testu bola cez 1 Mbit/s.

"Košice sú po Bratislave druhé mesto na Slovensku, ktoré vo väčšom rozsahu využíva danú službu, vo svete je zhruba päť-šesť metropol, ktoré takúto službu majú spustenú," uviedol výkonný riaditeľ firmy Ivan Šimonič. Spoločnosť chce podľa neho spustiť službu aj v ďalších slovenských mestách - Poprade, následne zrejme v Nitre či Prešove.

V 20 nízkopodlažných autobusoch košickej MHD sú dva monitory, na ktorých bude prezentácia krátkych dokumentárnych filmov zameraných na prírodu, životné prostredie a život, poskytovanie informácií nekomerčného charakteru a šírenie reklamy. Reklamný čas má predstavovať najviac 40 percent z celkového vysielacieho času.

"Dopravný podnik chce v prvom rade skvalitňovať služby pre cestujúcu verejnosť a takáto forma sa nám zdá v súčasnosti veľmi atraktívna," konštatoval Hrehorčák.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok