Mišenku z Venezuely vyhostili, už je v rukách slovenskej polície

TASR, TA3, SITA
7.2.2013 11:40

Policajný prezident Gašpar oznámil, že Mišenka bol z Venezuely vyhostený, pretože porušil pobytové zákony. Do lietadla nastupoval v stredu večer. Z Caracasu do Ríma ho sprevádzala venezuelská polícia.

Lietadlo letky ministerstva vnútra JAK-40 s obvineným Slovákom Viliamom M. už pristálo na letisku M. R. Štefánika v Bratislave. Viliam M. mal na sebe len červené tričko s krátkymi rukávmi. Po vystúpení z lietadla sa usmieval. Na Slovensko prišiel mesiac po zadržaní vo Venezuele aj preto, že bol z krajiny vyhostený, a nie vydávaný.

Šéf polície nechcel špecifikovať, kam Viliama M. po prílete prevezú. "Vzhľadom na to, že proces presunu z letiska by mal byť zabezpečený až do rozhodnutia pred sudcom, aj z bezpečnostného hľadiska by som to nechcel v tejto chvíli špecifikovať," uviedol. Tento proces sa podľa neho nekončí. "Nasleduje rozhodovanie o vzatí do väzby. Je tu päť trestných stíhaní, ktoré sú vedené voči tejto osobe," povedal Gašpar. Činnosť polície sa podľa neho vyhľadaním a dovezením Viliama M. neskončila. "Možno skončili svoju činnosť pátrači, ale pokračujú vyšetrovatelia a pracovníci operatívy," dodal Gašpar.

Informácie o jeho pobyte mala slovenská polícia podľa Gašpara od minulého roka, keď sa zistilo, že ďalší hľadaný Slovák Karol Mello sa nachádza v Belize. Údajne tam bol aj Mišenka a potom sa presunul do Venezuely. Tam sa ho podarilo zadržať na tretí pokus, presne 2. januára 2013 počas prechádzky na pláži na ostrove Margarita. Podľa 1. viceprezidenta Policajného zboru Milana Lučanského mal Mišenka vo Venezuele dve usadlosti, v jednej žil a druhú prenajímal.

Mišenku stíhajú za výbuch v topoľčianskej firme a vinia ho z účasti na štyroch vraždách, vrátane vraždy jedného z bossov sýkorovcov Petra Čongrádyho. Pôvodne bol obvinený aj z účasti na vražde svojho synovca Jozefa Mišenku, minulý týždeň ho Najvyšší súd v tomto prípade definitívne oslobodil. Interpol po Mišenkovi pátral v rámci medzinárodnej pátracej akcie.

TB prezidenta PZ SR Tibora Gašpara o prevoze Mišenku na Slovensko

Vládny špeciál priviezol zadržaného Viliama Mišenku

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok