MESA 10: Slovensko si v rozpočtovej transparentnosti polepšilo

SITA
23.1.2013 09:44

Zmeny prijaté v rámci ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti prispeli k zlepšeniu hodnotenia rozpočtovej transparentnosti na Slovensku. Naďalej však zostávajú aj rezervy, tvrdí MESA 10.

MESA 10: Slovensko si v rozpočtovej transparentnosti polepšilo
SITA

Slovensko robí v oblasti rozpočtovej transparentnosti značné pokroky, stále má však aj rezervy. Vyplýva to z analýz, ktoré v rámci projektu Open Budget Initiative na Slovensku uskutočnilo Centrum pre ekonomické a sociálne analýzy MESA 10.

Aj vďaka zmenám za posledné dva roky sa pritom Slovensko v rebríčku rozpočtovej transparentnosti umiestnilo na 15. priečke zo stovky zúčastnených krajín. So ziskom 67 bodov z maximálneho počtu 100 bodov sa tak spolu s Českou republikou zaradilo na popredné miesta v rámci regiónu a priblížilo sa k Nemecku. Rezervy však stále pretrvávajú najmä v oblasti vykazovania, auditu a zapojenia verejnosti do rozpočtového procesu.

K pozitívnemu trendu hodnotenia napomohli aj nové fiškálne pravidlá pre verejný dlh a zriadenie fiškálnej rady, ktorá najmä do budúcna, v prípade postupného posilnenia kompetencií, môže výraznejšie prispieť k zvýšeniu dohľadu nad hospodárením s verejnými zdrojmi.

"Aj vďaka týmto zmenám sa Slovensko v rebríčku transparentnosti rozpočtu posunulo až o 13 priečok a predbehlo tak napríklad Poľsko, ale aj Chorvátsko, Bulharsko, či Ukrajinu. Otvorenejší rozpočtový proces majú v regionálnom porovnaní už len Nemecko, Česká republika, Slovinsko a Rusko," konštatuje v správe MESA 10. Prvé a doteraz jediné hodnotenie transparentnosti rozpočtových procesov sa pritom uskutočnilo pred dvoma rokmi.

Nedostatky, ktoré naďalej pretrvávajú, sa týkajú predovšetkým zverejňovania podrobnejších informácií o dopadoch plánovaných zmien vládnej politiky na verejné výdavky a priebežnom plnení rozpočtu počas roka, ako aj o štruktúre verejného dlhu, finančných ale i nefinančných aktívach štátu.

Rozpočet by sa do budúcna podľa analýzy nemal opierať len o jednu makroekonomickú prognózu, ale mal by byť v tomto ohľade rozšírený a rátať s viacerými scenármi hospodárskeho vývoja vrátane možných dopadov týchto rôznych scenárov na verejné financie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok