Zamrznuté výhybky obmedzili vlaky v okolí bratislavskej Hlavnej stanice

TA3, SITA, TASR
18.1.2013 13:05

Nepriaznivé počasie opäť komplikuje situáciu v osobnej železničnej doprave. Pre silný vietor, vytváranie závejov a zanášanie výhybiek je obmedzený príchod a odchod vlakov v okolí bratislavskej Hlavnej stanice.

Zamrznuté výhybky obmedzili vlaky v okolí bratislavskej Hlavnej stanice
SITA

Vzhľadom na nepriaznivé počasie Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), a. s., upozorňuje cestujúcich, aby zvážili cestovanie vlakom z Bratislavy a do Bratislavy. Treba rátať s výrazným meškaním.

Ak cestujúci so zakúpeným lístkom nebudú cestovať vlakom, v pokladniciach Železničnej spoločnosti Slovensko v Bratislave im bude vyplatená suma za neprecestovaný úsek alebo za celý cestovný lístok bez storno poplatkov. "Meškanie vlakov v dôsledku nepriaznivých poveternostných podmienok neodškodňujeme," uviedla riaditeľka odboru komunikácie ZSSK Slavomíra Šubrtová.

Šubrtová neskôr oznámila, že v úseku Bratislava Hlavná stanica - Bratislava Rača je ako výpomoc nasadená aj náhradná autobusová doprava.

RegioJet zmenil počas kalamity svoju nástupnú a výstupnú stanicu

Vlaky spoločnosti RegioJet na úseku Bratislava - Komárno a späť pre uzavretie železničnej stanice Bratislava - Hlavná stanica začínajú a končia svoju cestu na stanici Bratislava - Nové Mesto. TASR informoval hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj.

"Táto zmena platí do odvolania. Po odstránení následkov sneženia a obnovení trate v okolí Hlavnej stanice vlaky budú premávať podľa platného cestovného poriadku," zdôraznil hovorca.

Prebukovanie lístkov ZSSK neponúka, no vráti peniaze

Prebukovanie cestovných lístkov Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) neponúka, no ak cestujúci so zakúpeným lístkom nechce dnes cestovať, v pokladniciach ZSSK mu vyplatia sumu za celý lístok bez storno poplatku. Ako ďalej agentúru SITA informovala vedúca Odboru komunikácie ZSSK Slavomíra Šubrtová, rozhodli sa tak v dôsledku súčasnej kalamity. "Neprecestovanú časť vrátime bez zrážky a cestujúci majú na vrátenie 12 mesiacov," uviedla s dodatkom, že meškanie vlakov v dôsledku nepriaznivých poveternostných podmienok neodškodňujú.

Cestovné lístky na vlak IC a komerčný vlak Ex 1502 obsahujú v cene aj rezerváciu miesta a platia len na konkrétny vlak a konkrétny deň. V prípade, že cestujúci napríklad nestihne vlak IC, môže lístok použiť v ktoromkoľvek ďalšom vlaku (okrem vlaku IC) s nástupom cesty v deň, na ktorý bol cestovný doklad zakúpený. Ak cestujúci nechce ďalej cestovať, je možné cestovný doklad na vlak IC vrátiť v pokladnici až do 60 minút po odchode vlaku IC. Túto možnosť však nie je možné uplatniť na cestovné doklady na vlak IC zakúpené prostredníctvom internetu, takýto lístok je možné vrátiť najneskôr do dvoch hodín pred odchodom vlaku z východovej stanice.


Situácia na západoslovenských železniciach sa večer naďalej komplikuje

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok