Čižnár s prípadnou kandidatúrou počká na verdikt ÚS

SITA, TA3
16.1.2013 18:33

Jaromír Čižnár, ktorého Rada prokurátorov označila ako najvhodnejšieho kandidáta na zvolenie za generálneho prokurátora, naďalej vyčkáva s možnou kandidatúrou na tento post.

Potvrdil to v telefonickom rozhovore aj predsedovi ústavnoprávneho výboru parlamentu Róbertovi Madejovi (Smer-SD), ktorý Radu prokurátorov o vyslovenie odporúčaného mena na post šéfa prokurátorov požiadal. "Pán doktor Čižnár mi potvrdil, že má záujem počkať s prejavením súhlasu so svojou kandidatúrou, až kým ústavný súd nerozhodne o tom, či pozastaví alebo nepozastaví voľbu kandidáta na generálneho prokurátora. Ja som toto stanovisko zobral na vedomie a môžem potvrdiť, že v súčasnosti má Smer záujem počkať na rozhodnutie o dočasnom opatrení," uviedol Madej pre agentúru

Návrh predbežného opatrenia je súčasťou sťažnosti, ktorú na ústavnom súde podal prezidentom nevymenovaný kandidát na generálneho prokurátora Jozef Čentéš. Ten namieta porušenie práva na prístup k voleným a iným verejným funkciám za rovnakých podmienok a práva na zachovanie ľudskej dôstojnosti prezidentom Slovenskej republiky Ivanom Gašparovičom v súvislosti s prezidentovými argumentmi, pre ktoré ho nevymenoval za generálneho prokurátora. Sťažnosť obsahuje aj návrh na nariadenie dočasného opatrenia, aby sa v Národnej rade SR nekonala nová voľba generálneho prokurátora, kým ústavný súd nerozhodne vo veci samej. "Počkáme, kým ústavný súd nerozhodne, či pozastaví alebo nepozastaví voľbu kandidáta na generálneho prokurátora," povedal Madej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok