Višňovský chce dohrať sezónu v Slovane, v NHL sú proti

TASR, SITA, TA3
8.1.2013 09:49

Hoci sa vedenie New York Islanders zatiaľ oficiálne nevyjadrilo k žiadosti Ľubomíra Višňovského zotrvať v Európe a hrať v Kontinentálnej hokejovej lige za Slovan Bratislava, zástupca komisára Bill Daly odmietol, aby slovenský obranca zostal na "starom kontinente".

Višňovský chce dohrať sezónu v Slovane, v NHL sú proti
SITA

Skúsený tridsaťšesťročný zadák však už po nedeľňajšom zápase s Metallurgom Magnitogorsk (4:3 po sn), ktorý mal byť jeho posledný, vyjadril vôľu zotrvať v kádri "belasých".

Okamžite po zápase telefonoval s agentom, ten následne hovoril s generálnym manažérom klubu NY Islanders a všetko mu vysvetlil. Višňovský sa opäť predstaví v belasom drese už v utorňajšom domácom súboji s Traktorom Čeľabinsk. Táto informácia potešila aj generálneho manažéra Slovana Maroša Krajčiho. "S Ľubom sme sa dohodli na pokračovaní zmluvy až do konca tejto sezóny," potvrdil pre TASR.

Podľa Krajčiho Slovan nebude musieť za Višňovského nič zaplatiť. "Tým, že bol štrajk v NHL, oni porušili ich zmluvy, takže je to individuálny vzťah Višňovský-NHL, resp. Višňovský-KHL. Vlastne niečo podobné, ako bol v minulosti prípad ruského hráča Radulova."

Zotrvaním Višňovského, ktorý v 31 stretnutiach v tejto sezóne zaznamenal v drese Slovana šesť gólov a osem asistencií, sa Slovanu podarilo vyriešiť jeden dôležitý post v obrane. "Pracujeme však ešte na ďalšom posilnení v obrane aj v útoku," uzavrel Krajči.

Vedenie NHL je proti

Liga dostala podľa zámorských médií od KHL uistenie, že hráči s platnými kontraktmi v zámorí nebudú môcť hrať v európskej súťaži po skončení výluky. "Máme dohodu s KHL, ktorá bráni pánovi Višňovskému pokračovať v KHL, keď sa výluka oficiálne skončí. Predpokladám, že túto dohodu budú všetci rešpektovať," uviedol pre denník Newsday zástupca komisára NHL Bill Daly.

Situáciu už rieši Višňovského agent Neil Sheehy. Obranca sa stal hráčom Islanders v lete, keď ho do New Yorku vymenil Anaheimu. S transferom z tímu Ducks nesúhlasil, cítil krivdu a definitívu musela dať až arbitráž. V Islanders má zmluvu ešte na jeden rok, podľa dohody by mal zarobiť 3 milióny dolárov.

"Rozhodol som sa zostať a pokračovať v kariére v KHL vo zvyšku sezóny 2012/13. Ďakujem Islanders za všetko dobré, čo pre mňa urobili. Rozhodol som sa z rodinných a osobných dôvodov. O ďalšej sezóne ešte budem uvažovať. Zameriavam sa teraz na Slovan Bratislava a snažím si užívať chvíle v mojej rodnej krajine," napísal Višňovský v stanovisku pre zámorské médiá, ktoré poskytol Neil Sheehy. Slovákov agent zdôraznil, že za súčasným krokom jeho klienta netreba hľadať žiadnu senzáciu a nie je namierený voči Islanders. "Rovnako by situáciu riešil v ktoromkoľvek tíme NHL," doplnil Sheehy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok