V Detve príde o prácu takmer dvesto ľudí

TASR, TA3
8.11.2012 09:49

Približne 180 ľudí so zmluvami na dobu určitú by malo opustiť do konca roku brány strojárskeho závodu PPS Group Detva. Dôvodom je rapídne zníženie objednávok jedného z rozhodujúcich zákazníkov, spoločnosti Atlas Copco.

V Detve príde o prácu takmer dvesto ľudí
TA3

Počet upresnia v piatok

Informáciu potvrdil predseda tamojších odborov Stanislav Ľupták s tým, že presné počty ľudí, ktorí dostanú výpovede, a kritériá, podľa ktorých sa bude prepúšťať, budú známe po piatkovom rokovaní odborárov s vedením firmy.

PPS Group má v súčasnosti 1189 zamestnancov na trvalý pracovný pomer a asi 235 ľudí zamestnáva prostredníctvom agentúry dočasného zamestnávania. Podľa Ľuptáka už v októbri odišlo zo závodu 29 agentúrnych zamestnancov.

V regióne miesta nie sú

Ako povedal riaditeľ zvolenského úradu práce Milan Beľa, oznámenie o hromadnom prepúšťaní zatiaľ od spoločnosti nedostali, to, že sa ale bude prepúšťať, avizovalo vedenie závodu na stretnutí začiatkom týždňa.

Voľné pracovné miesta pre strojárov dnes v regióne takmer nie sú. Zvolenský úrad práce, ktorý pokrýva okrem okresu Zvolen aj okresy Detva a Krupina, ponúka aktuálne asi 60 voľných pracovných miest, strojárska profesia je však v ponuke len jedna.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok