Veterány pomáhajú deťom

TA3, TASR
9.9.2012 11:06

Bratislave začína benefičné podujatie Krištáľová ralley.

Pozrite si aj ostatné živé vstupy nášho redaktora Pavla Kirinoviča:

Spanilá jazda historických vozidiel odštartovala dnes predpoludním z dunajského nábrežia v Bratislave. Zámerom druhého ročníka benefičného podujatia Pomôže celé Slovensko, ktoré organizuje spoločnosť Krištáľové krídlo formou Krištáľovej rallye, je pomoc chorým deťom. Cieľom jazdy je Skalica na Záhorí, kde podujatie vyvrcholí benefičným koncertom.

"Tento rok sme sa zamerali na pomoc deťom. Oboznámili sme sa s prípadmi ťažko chorých chlapcov a dievčat v Detskej fakultnej nemocnici na bratislavských Kramároch, ktoré potrebujú operačný zákrok. Výťažok z benefičnej jazdy sme sa rozhodli venovať deťom, ktoré čakajú na transplantáciu pečene. Starajú sa o ne aj občianske združenia, ktoré sa usilujú urobiť všetko preto, aby sa z nich stali deti, ktoré nebudú úplne závislé od druhých," uviedla pred štartom vozidiel pre TASR riaditeľka spoločnosti Krištáľové krídlo a organizátorka akcie Mária Vaškovičová.

Posádkami týchto old timerov na Krištáľovej rallye historických vozidiel sú známe tváre zo slovenského kultúrneho, športového a spoločenského života. Trasa historických vozidiel vedie cez Záhorskú Bystricu, Malacky, Studienku, Borský Mikuláš, Senicu, Radošovce a Holíč do cieľového miesta, ktorým je Jezuitský kostol sv. Františka Xaverského v Skalici. V ňom sa večer uskutoční benefičný koncert Pomôže celé Slovensko. Na koncerte bez nároku na honorár vystúpia Helena Vondráčková, Jana Kirschner, Peter Cmorik, Sisa Lelkes-Sklovská, Zuzana Smatanová, Marián Čekovský, Robo Grigorov, Jaro Bekr a SPIN Dance Group.
Symbolom pomoci pri tejto benefičnej akcii je klaksón. Zakúpením klaksóna Pomôže celé Slovensko v cene päť eur prispejú občania na pomoc najmenších. Prispieť možno aj vyššou sumou. Klaksón je zároveň vstupenkou na benefičný koncert na námestí pred Jezuitským kostolom v Skalici. Klaksóny sa predávajú na mestských a obecných úradoch na trase Krištáľovej rallye.
Podujatie Pomôže celé Slovensko sa koná pod záštitou ministra kultúry SR Mareka Maďariča.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok