Neštítili sa ničoho. Teroristi zverejnili zábery brutálneho masakru v Moskve a presviedčajú svet, že útočil Islamský štát

ta3
24.3.2024 19:29

Islamský štát prostredníctvom tlačovej agentúry Al-Amaq zverejnil video z útoku v koncertnej hale Krokus na predmestí Moskvy. Na záberoch je vidieť, ako ozbrojenci strieľajú do ľudí alebo im podrezávajú hrdlá. Incident si vyžiadal najmenej 137 mŕtvych vrátane troch detí a viac ako 140 zranených, píše agentúra Reuters.

Russia_Shooting194847.jpg
TASR/AP
Na snímke sú podozriví zo streľby na radnici Crocus. Eskortovali ich do sídla Vyšetrovacieho výboru Ruska v Moskve.

Upozornenie: Vzhľadom na drastické zábery z masakru v Moskve sme nepridali video od teroristickej organizácie ISIS, kde natočili popravu niekoľkých ľudí s automatickými puškami. V rovnakom videu podrezali niekoľkokrát krk už bezvládnemu telu.

Verejné popravy

Na zverejnených záberoch je vidieť, ako sa teroristi pohybujú po koncertnej sále a strieľajú do ľudí z automatických pušiek. Je na nich tiež vidieť, ako jeden z mužov podrezáva hrdlo už bezvládnemu telu. Informácie overila agentúra Reuters.

Zábery na internet nahral aj jeden z hostí haly Crocus, ktorý sa skrýval na pohyblivých schodoch, zatiaľ čo teroristi pochodovali po prízemí a strieľali do ľudí.

K zodpovednosti za útok sa už skôr prihlásila teroristická organizácia Islamský štát, ktorá presviedča svet, že to ona útočila v hlavnom meste. Ruský prezident Vladimir Putin napriek tomu spojil incident s Ukrajinou. Tvrdil, že páchatelia sa pokúsili utiecť k ukrajinským hraniciam. Kyjev akúkoľvek súvislosť s útokom poprel.

„Putin sa snaží zvaliť vlastnú zodpovednosť za piatkový teroristický útok pri Moskve na niekoho iného,“ uviedol ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na Telegrame.

Uviedol tiež, že Putin namiesto toho, aby sa zaoberal vlastnými občanmi, dlhé hodiny po útoku mlčal a premýšľal len o tom, ako obviniť Ukrajinu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok