Video malo byť len recesiou. Napokon sa z neho stala najlepšia reklama pre Tatry, pamätáte si ju?

ta3/Jozef Slivenský
22.3.2024 20:34

Na vrchole Lomnického štítu usporiadali malú oslavu. Presne pred desiatimi rokmi tam totiž nakrúcali video, ktoré malo byť pôvodne len recesiou. Napokon sa však z neho stala najlepšia reklama pre Tatry v histórii so sedem a pol miliónmi zhliadnutí na internete. Nestála pritom ani cent.

Video zaplavilo internet

Písal sa rok 2014. Svet bol v ošiali piesne Happy odPharella Williamsa. Videoklipy na túto skladbu nakrúcali doslova všade. Aj vo Vysokých Tatrách.  

“Nakrúcali sme strediskové imidžové fotky a videá a popri tom každý komparzista zatancoval nejaký malý kúsok. A 24 hodín pred tým, ako bol deadline na zverejnenie videa, sme to video úspešne zavesili na web,“ spomína Lukáš Brodanský, manažér strediska Vysoké Tatry.

Video doslova zaplavilo internet. Netrvalo dlho a malo prvých 100-tisíc zhliadnutí. To však bol len začiatok. 

“Vo svete vzniklo 170 takýchto videí. My stále držíme prvenstvo so sedem a pol miliónom zhliadnutí. Druhý je Paríž s tri a pol miliónom zhliadnutí, za ním nie je dlho dlho nič a potom sú všetky videá v desiatkach alebo stovkách tisíc videní,“ hovorí Brodanský.

Účinkujúci spomínali

“Skákala som do bazéna. V župane, no, bez županu,” uviedla účinkujúca Monika Mlynská.

“Ja som sa v tom klipe ocitol úplnou náhodou. Zaskakoval som za kolegu, ktorý vypadol. A takto to vyšlo,” povedal ďalší účinkujúci Peter Dziak.

“Bolo to odvážne. Neviem, či by som si to dnes zopakovala. Ale vtedy panovala taká super nálada,“ spomína účinkujúca Michaela Galová.

Tvorcovia klipu sa presne po desiatich rokoch stretli na Lomnickom štíte. Chceli vidieť, ako sa za ten čas zmenili.  

“Ja som vtedy bola na marketingu. A som opäť na marketingu. A medzitým sa mi narodili tri deti," dodáva Mlynská.

Vyššia návštevnosť

Aj Vysoké Tatry sa za desať rokov posunuli. Dnes tu majú o tretinu vyššiu návštevnosť. Nedá sa vylúčiť, že aj vďaka tomuto klipu.

“Veríme, že tento klip svojou troškou prispel k tomu, že zahraniční návštevníci objavili Slovensko a prišli aj do Vysokých Tatier. Klip nás nestál nič. Bola to naozaj sprievodná aktivita,” opisuje manažér strediska Vysoké Tatry.

Hlavná protagonistka klipu Michaela sa po nakrúcaní dala na umeleckú dráhu. K desiatemu výročiu najlepšej reklamy pre Tatry priniesla na Lomnický štít svoje vlastné dielo.

Pozrite si archívnu reportáž zo 4. marca 2024 o prázdninovom týždni pod Tatrami.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok