Kaliňák: Najbližšie dva-tri dni budú pre Fica kľúčové. Cesta k demokracii nevedie cez falošnú politickú korektnosť

17.5.2024 19:01 , Aktualizované: 17.5.2024 21:28

Robert Kaliňák (Smer-SD) verí, že po druhej operácii premiéra Roberta Fica sme sa posunuli „o malý krôčik k pozitívnej prognóze“. Povedal to vo videu, ktoré pribudlo na facebookovej stránke Smeru.

Znehodnotená kvalita demokracie

„Naďalej však platí, že najbližšie dva-tri dni budú kľúčové pre zotavenie Roberta Fica, pretože jeho stav je stále vážny,“ priblížil Kaliňák.

Poďakoval sa lekárom a povedal, že vláda bude pokračovať v tom, čo Fico začal. Budúci týždeň bude rokovať vláda a bude aj mimoriadne zasadnutie k eurofondom.

„Atentát na predsedu vlády tým najzásadnejším spôsobom znehodnotil kvalitu demokracie na Slovensku. Od parlamentných volieb v spoločnosti chýba stretnutie troch najvyšších ústavných činiteľov, a preto rozumieme iniciatíve zvolania okrúhleho stolu predsedov parlamentných strán,“ avizoval Kaliňák s tým, že slovenská spoločnosť potrebuje zmier a vzájomný rešpekt, ale cesta k nemu nevedie cez falošnú politickú korektnosť.

Vo svojom vyjadrení sa nevyhol ani kritike médií. „Kým sa nevysporiadame s rétorikou politikov, vybraných médií a novinárov, ktorá bola roky postavená na dennodennom označovaní Fica za zločinca, mafiána, vraha, diktátora, Putinovho sluhu a zlo, ktoré treba zastaviť, a urobia všetko pre to, aby Fico nevládol, nedá sa ísť ďalej,“ doplnil Kaliňák.

Ako jedinú cestu vpred uviedol sebareflexiu. „Jedno úprimné "prepáčte", pretože všetky tieto klamstvá sú hlavný dôvod, prečo dnes Fico bojuje o život,“ dodal.

Celé vyjadrenie Roberta Kaliňáka si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok