Slová, z ktorých teraz mrazí. Čakám, kedy sa frustrácia pretaví do vraždy, vyhlásil Fico minulý mesiac

15.5.2024 21:36

Premiér Robert Fico, ktorý bol v stredu po zasadnutí vlády v Handlovej postrelený, minulý mesiac predpovedal násilie voči vládnym činiteľom, doslova hovoril o vražde popredného vládneho politika. Zodpovednosť za atmosféru v spoločnosti pripísal svojim oponentom v opozícii a kritikom v nezávislých médiách. Spomínaní politici a médiá útok na Fica odsúdili.

Fico
TASR/Jakub Kotian

"Keby ovzdušie nebolo nebezpečné pre celú spoločnosť, bolo by to smiešne," uviedol Fico v príspevku na Facebooku zverejnenom 10. apríla, krátko po prezidentských voľbách.

"Na uliciach sa neslušne nadáva na vládnych politikov a ja len čakám, kedy sa táto frustrácia, ktorú tak intenzívne prehlbuje Denník N, Sme či Aktuality, pretaví do vraždy niektorého z popredných vládnych politikov. A to nepreháňam ani o milimeter," povedal.

"Verejné popravy"

Podľa Fica spomínané a ďalšie médiá nabádajú "progresívnych voličov", teda prívržencov opozície, "aby boli hluční a agresívni".

A "na výstrahu" podľa premiéra "verejne popravujú" známe osobnosti podporujúce Pellegriniho "len preto, že si dovolia mať iný názor, len aby po prehre v parlamentných a prezidentských voľbách neprišlo k tretej porážke" (vo voľbách do Európskeho parlamentu), a aby "každý, kto má svoj názor, vedel, čo ho čaká, ak nebude hlasovať tak, ako si to prajú (prezidentka Zuzana) Čaputová, (predseda Progresívneho Slovenska Michal) Šimečka, (expremiér Ľudovít) Ódor alebo (porazený prezidentský kandidát Ivan) Korčok", tvrdil Fico.

Svojich oponentov označil za "soldatesku" a za ľudí, ktorí "sa správajú ako zmyslov zbavení".

"Nebojujeme proti táboru iných názorov, iných riešení. Bojujeme s nebezpečným táborom netolerantných ľudí, ktorí sú schopní tolerovať akékoľvek svinstvo proti nám," tvrdil šéf vlády a zdôraznil, že jednota vládnucich strán bude najlepšou odpoveďou na "hnev, nenávisť a nenormálnosť v základných hodnotových a etických otázkach".

Pozrite si reportáž o streľbe na Roberta Fica.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok