Úspešný vstup Kazachstanu do šampionátu. Otočil zápas a Francúzsko zdolal 3:1

ta3/TASR
11.5.2024 16:51

Hokejisti Kazachstanu vstúpili víťazne do B-skupiny 78. MS, keď v zápase ostravskej skupiny zdolali Francúzsko 3:1. Kazachovia prehrávali od 2. minúty 0:1, no potom troma gólmi otočili skóre.

Czech_Republic_Ice_Hockey_Worlds321314041594.jpg
AP Photo/Darko Vojinovic

Kazachstan verzus Francúzsko

Hráči Kazachstanu nastúpia na druhý zápas v nedeľu o 12:20 proti Slovákom, ktorí prehrali vo svojom prvom vystúpení s Nemeckom 4:6. Francúzi sa stretnú v rovnaký deň o 16:20 s Lotyšskom.

Andrej Šutov, brankár Kazachtanu: "Som veľmi rád, že sme zvíťazili v prvom zápase na turnaji. Bolo veľmi dôležité takto zvládnuť štart MS a tento duel. Ale prekvapili ma svetlá v hale. Ťažko som si na to zvykal, je to niečo iné, ako poznám. Nebolo to dobré, bol to pre mňa taký nekomfortný pocit počas celého zápasu."

Kevin Bozon, útočník Francúzska: "Súper dal tri góly spoza bránky, takže mal aj šťastie. Ale šance si vytvoril a preto vyhral zaslúžene. Pre nás to bol dôležitý zápas v boji o udržanie sa, takže teraz budeme musieť prekvapiť nejakého súpera, najmä Poľsko. Ale musíme si počínať oveľa lepšie ako dnes."

Francúzsko - Kazachstan 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)

Góly: 2. Cantagallo (Boudon, Rech) - 4. Starčenko (Rymarev), 8. Muchametov (Orechov, Savickij), 38. Savickij

Rozhodovali: Campbell (Kan.), Tscherrig (Švajč.) - Špůr (ČR), Zunde (Lot.), vylúčení: 1:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, 9109 divákov

Francúzsko: Ylönen - Gallet, Auvitu, Llorca, Chakiachvili, Crinon, Cantagallo, Thiry - Simonsen, Da Costa, Perret – Claireaux, Bellemare, T. Bozon – Bertrand, Boudon, Rech – Treille, Ritz, K. Bozon.

Kazachstan: Šutov - Metalnikov, Breus, Orechov, Danijar, Dichanbek, Beketajev, Koroľov, Gaitamirov - Rymarev, Šestakov, Starčenko – Michajlis, Omirbekov, Savickij – Muratov, Muchametov, Paňukov – Rachmanov, Bojko, Asetov.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok