Krvavý lov na syna. Matka suspendovaného prezidenta španielskeho futbalu drží hladovku v kostole

ta3 TASR
28.8.2023 16:01

Matka suspendovaného prezidenta Španielskej futbalovej federácie Luisa Rubialesa sa zamkla v kostole a drží hladovku. Angeles Bejarová vyhlásila, že bude pokračovať v hladovke, pokiaľ bude pokračovať "neľudský a krvavý lov na jej syna". Informoval o tom denník Marca.

Boj pokračuje

Podľa zdroja je žena v kostole v Motrile aj so svojou sestrou. Požaduje, aby futbalistka Jennifer Hermosová, ktorú Rubiales pobozkal na slávnostnom odovzdávaní cien na MS, povedala pravdu a držala sa verzie udalostí, o ktorých hovorila na začiatku škandálu. 

Rubialesova matka verí, že bozk medzi jej synom a Hermosovou bol obyčajný a ľudský plynúci z radosti, čo podľa nej dokazujú aj fotografie a podľa nej nedošlo k sexuálnemu zneužívaniu. Bejarová vyzvala všetkých k pochopeniu, keďže sa to podľa nej môže stať každému.

Hermosová a ďalších 80 hráčok Španielska uviedli, že nebudú hrať za národný tím, kým sa nezmení jeho vedenie. Drvivá väčšina členov realizačného tímu ženskej futbalovej reprezentácie Španielska podala v sobotu hromadnú výpoveď. Stalo sa tak v rámci vyjadrenia solidarity hráčke, ktorú po finálovom stretnutí MS v Sydney pobozkal na ústa šéf španielskeho futbalu. 

Hermosová však predtým uviedla: "Bolo to úplne spontánne recipročné gesto vzhľadom na veľkú radosť z víťazstva na MS. S prezidentom máme skvelý vzťah. Jeho správanie voči nám všetkým bolo v poriadku a bolo to prirodzené gesto náklonnosti a vďačnosti. Vyhrali sme majstrovstvá sveta a nebudeme sa rozptyľovať od toho, čo je dôležité."

Začalo vyšetrovanie

Španielska prokuratúra začala predbežné vyšetrovanie prezidenta tamojšej futbalovej federácie Luisa Rubialesa pre podozrenie zo sexuálneho obťažovania. 

"Prokuratúra začala predbežné vyšetrovanie incidentu s cieľom preskúmať skutočnosti, ktoré by mohli predstavovať trestný čin sexuálneho útoku," citovala z vyhlásenia agentúra AFP. 

Prokurátori uviedli, že začatie vyšetrovania podnietili verejné vyhlásenia hráčky, podľa ktorých sa dá predpokladať, že sexuálny akt, ktorému čelila zo strany Rubialesa, nebol dobrovoľný. Právni experti budú taktiež kontaktovať Hermosovú, aby jej poskytli možnosť obrátiť sa do 15 dní so žalobou na súd.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok