Štartuje nový jubilejný ročník Tipos extraligy. Na zimných štadiónoch uvidíme to najlepšie

ta3 Tipos
16.9.2022 18:24

Máme pred sebou neuveriteľnú jubilejnú 30. sezónu najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku, ktorá by mohla patriť vďaka kvalite kádrov jednotlivých tímov k tomu najlepšiemu, čo sme za posledné roky na našich zimných štadiónoch mohli vidieť.

20220916_studio_ta3_hokej_9.jpg
TA3

„Posledné dva roky si hráči, funkcionári i fanúšikovia museli zvykať na viaceré prekážky, ktoré sa postavili zoči-voči extraligistom. Žiaľ, ani teraz to asi nebude inak. Treba však veriť, že ak aj podobné úskalia nastanú, kluby ich ustoja tak, ako v minulosti,“ zhodnotil nadchádzajúcu sezónu Stanislav Molnár, člen predstavenstva spoločnosti TIPOS.

Riaditeľka Asociácie profesionálnych hokejových klubov Aneta Büdi vidí novú sezónu takisto optimisticky. „Po sezónach ovplyvnených Covidom a teraz črtajúcej sa energetickej kríze s nádejou očakávam, že to bude jeden z najlepších ročníkov plný pekných fair play súbojov,“ uviedla.

Vlaňajší ročník TIPOS Extraligy lákal aj pre skutočnosť, že na našich klziskách sa predvádzali svojou hrou a talentom viacerí nadaní mladíci, ktorí boli draftovaní do NHL. „Dúfam, že aj v tomto ročníku sa ukážu a uspejú opäť mladí hráči a budú úspešne draftovaní, tak ako to bolo tento rok s Nemcom, Mešárom a Sýkorom. Je to skvelá vizitka, že aj z Tipos extraligy vedie priama cesta do NHL,“ uviedla Büdi.

Otázok pred štartom nového ročníka TIPOS Extraligy je mnoho. O novej sezóne sme sa rozprávali s členom Ligovej rady Tipos extraligy Rastislavom Konečným v štúdiu ta3.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok