Vlhová zlato neobhájila. V Cortine sa tešila Gutová-Behramiová

TA3 TASR
18.2.2021 14:38

Petra Vlhová neobhájila titul majsterky sveta v obrovskom slalome. V talianskej Cortine d'Ampezzo obsadila dvanáste miesto s mankom 1,90 sekundy na víťaznú Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú. Striebro získala Američanka Mikaela Shiffrinová (+0,02 s) a bronz si vybojovala Rakúšanka Katharina Liensbergerová (+0,09 s).

Vlhová zlato neobhájila. V Cortine sa tešila Gutová-Behramiová
TASR/AP

Vlhová nenašla rytmus a pohoršila si

Dvadsaťdeväťročná Gutová-Behramiová sa na týchto MS stala šampiónkou už v druhej disciplíne po triumfe v super-G, zo zjazdu si odniesla bronz. Celkovo má na šampionátoch bilanciu 2-3-3.

Trať druhého kola staval Vlhovej taliansky tréner Livio Magoni a pre lyžiarky nachystal omnoho zatvorenejšie bránky, keď trajektóriu zatočil najmä v strmších úsekoch. Vlhová však už na prvom medzičase prišla o náskok na priebežne vedúcu Rakúšanku Ramonu Siebenhoferovú, nevedela nájsť rytmus a napriek snahe o agresívnu jazdu si pohoršila ešte o jednu priečku.

Stotinový súboj Shiffrinová prehrala

Veľká chyba v prvej polovici svahu zmarila medailové nádeje Gisinovej. Liensbergerová takmer spadla, ale situáciu, keď sa bokom šmýkala po snehu, ekvilibristicky zvládla a naspodku dokonca zrýchlila a zapísala si najlepší čas druhého kola. Bez tejto chyby by sa stala majsterkou sveta, tento titul si dvoma vyrovnanými jazdami bez zásadnejších zaváhaní napokon vybojovala Gutová-Behramiová.

Za senzačnou medailou smerovala O'Brienová, lenže v poslednej prejazdnej bránke sa zasekla v hrane a uzavrela najlepšiu desiatku výsledkovej listiny. Shiffrinová do jednej z bránok mierne meškala a stratila minimálny náskok, až do cieľa to bol stotinový súboj, ktorý v súčte vyznel v prospech Švajčiarky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok