Ministerka školstva navštívila žiakov, ktorí prežili tragickú nehodu

TA3 TASR
14.11.2019 10:10

Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Martina Lubyová bola v krízovom centre v Jelenci a následne vo večerných hodinách osobne navštívila všetkých žiakov, ktorí boli po nehode hospitalizovaní. Informoval o tom odbor komunikácie a protokolu rezortu školstva.

Ministerka školstva navštívila žiakov, ktorí prežili tragickú nehodu
SITA/Martin Havran

"Dve deti sú v ošetrení na traumatológii v nemocnici v Nitre a tri na traumatológii v Nových Zámkoch. Ministerka koordinuje krízovú intervenciu a psychologickú pomoc pre školy, ktoré sú nehodou dotknuté," poznamenal rezort školstva. Psychologické tímy rezortných centier pedagogického a psychologického poradenstva sú už odvčera zmobilizované a koordinované cez Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Nitre.

Zrážka prímestského autobusu Arriva a nákladného auta na neslávne známej zlatomoravskej "ceste smrti" I/65 neďaleko obce Malanta si vyžiadala 12 obetí. Päť z nich malo menej ako 18 rokov. Ďalších asi 15 ľudí sa zranilo.

"Pracovníci sú v kontakte s riaditeľmi nitrianskych škôl a pracujú s nimi psychologické tímy, ktoré pomôžu deťom aj pracovníkom škôl vyrovnať sa so stratami," dodalo ministerstvo školstva.

Dvanásť obetí, z toho štyri maloleté deti, si vyžiadala dopravná nehoda, ktorá sa stala v stredu na zlatomoravskej ceste I/65 neďaleko Malanty pri Nitre. Ďalších 15 ľudí sa zranilo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok