Rezort zahraničných vecí sa teší na spoluprácu so Zelenským

TA3 SITA
22.4.2019 16:56

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR označilo prezidentské voľby na Ukrajine za legitímny prejav práva občanov.

Rezort zahraničných vecí sa teší na spoluprácu so Zelenským
SITA/AP

Rezort zároveň víta konanie a priebeh druhého kola prezidentských volieb na Ukrajine ako vyjadrenie legitímnej vôle občanov tejto krajiny. Ministerstvo tiež plne podporuje predbežné hodnotenia obsiahnuté v dokumente Medzinárodnej volebnej pozorovateľskej misie z 22. apríla tohto roku. Informoval o tom tlačový odbor rezortu zahraničných vecí. Podľa rezortu diplomacie má Slovensko záujem o stabilnú a prosperujúcu Ukrajinu.

"Slovenská republika má záujem o stabilnú, demokratickú a prosperujúcu Ukrajinu, ako aj o prehĺbenie spolupráce a všestranný rozvoj dvojstranných vzťahov so svojim bezprostredným susedom. Aj v tomto kontexte sa teší na spoluprácu s novým ukrajinským prezidentom, ktorý vo voľbách získal silný mandát od voličov. Slovenská republika je naďalej pripravená podporovať integračné snahy Ukrajiny a pomáhať jej v reformných procesoch v súčasnom neľahkom období, pričom dlhodobo a dôsledne podporuje suverenitu a územnú celistvosť Ukrajiny v rámci jej medzinárodne uznaných hraníc," uviedol slovenský rezort zahraničných vecí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok