Pápež požehnal mestu aj svetu, hovoril i o útokoch na Srí Lanke

TA3 SITA
21.4.2019 15:45

Pápež František odsúdil "kruté násilie" útokov zameraných proti kresťanom a cudzincom na Srí Lanke. Vyjadril sa tak počas veľkonočnej omše, ktorá má byť oslavou najšťastnejšieho momentu kresťanského liturgického kalendára.

"So zármutkom a bolesťou som sa dopočul správy o vážnych útokoch, ktoré práve dnes, na Veľkú noc, priniesli žiaľ a bolesť do kostolov a ďalších miest na Srí Lanke," povedal pápež desaťtisícom veriacich, ktorí sa v zišli na vatikánskom Námestí sv. Petra, aby si vypočuli jeho tradičné požehnanie.

František tiež upozornil na konflikty na Blízkom východe, v Afrike aj Amerike a vyzval politických lídrov, aby dali bokom svoje nezhody a miesto toho spolupracovali na dosiahnutí mieru. Spomenul pritom Sýriu, Jemen, Líbyu, Južný Sudán, Venezuelu či Nikaraguu.

V špeciálnej výzve na záver vyjadril pápež poľutovanie nad nedeľnými útokmi na hotely a kostoly na Srí Lanke, ktoré sa uskutočnili práve v čase, keď sa veriaci zúčastňovali na nedeľnej veľkonočnej omši oslavujúcej Kristovo zmŕtvychvstanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok