ROZHOVOR: Vyberú si kluby Mešára už v prvom kole draftu NHL?

TA3
2.7.2022 17:38

Draft NHL je každoročne udalosťou, počas ktorej si kluby vyberajú najtalentovanejších hráčov súčasnosti. Tohtoročný draft bude pre náš hokej veľmi úspešný, veď 7. a 8. júla zaznejú aj mená viacerých Slovákov. Jedným z nich bude Filip Mešár, s ktorým sme sa pred draftom rozprávali.

Filip Mešár sa prednedávnom vrátil z NHL Draft combine v Buffale, teda z preddraftových testov najväčších talentov. "Bol to veľký zážitok. Ešte náročnejšie než fyzické testy boli pohovory s jednotlivými klubmi," povedal 18-ročný rodák zo Spišskej Belej. Priznal, že pred prvým pohovorom s Bostonom Bruins mal veľkú trému. "Keď som tam prišiel, videl som asi desať chlapov v oblekoch. Nebola to žiadna sranda," opísal skúsenosť Mešár. V Buffale takýchto pohovorov absolvoval 27.

Psychológ Montrealu bol zákerný

Najnáročnejší pohovor podľa vlastných slov absolvoval s Montrealom Canadiens, ktorý tam mal vlastného psychológa. Ten sa pýtal na to, kto by mal pilotovať lietadlo, ak by obaja piloti dostali infarkt. "Vybral som seba, pretože rád beriem zodpovednosť na svoje plecia," odpovedal slovenský hokejista.

Úspešné testy

Mešára počas uplynulej sezóny trápilo zranenie ramena. Fyzické testy tak absolvovať nemusel. Tvrdí však, že sa zo zranenia plne zotavil, a tak sa týmto testom nebránil. V disciplíne bench press bol dokonca najúspešnejší zo všetkých hokejistov, ktorí sa testov zúčastnili.

Preddraftové prognózy nerieši

Slovenský center v preddraftových rebríčkoch figuruje na rozhraní prvého a druhého kola. Tieto prognózy síce sčasti sleduje, no snaží sa nimi nezaoberať. "Draft je nevyspytateľný. Rebríčky môžu ukazovať jednu vec, no kto si ma vyberie, zistím až v deň draftu," zhodnotil Mešár.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok