Riaditeľ mariupolskej televízie: Situácia je mimoriadne vážna. V meste nie je voda ani elektrina

TA3
30.4.2022 13:13

Situácia v Mariupole je mimoriadne vážna. Ak mesto padne, Kyjev už s Moskvou vyjednávať nebude. Riaditeľ mariupolskej televízie Nikolaj Osyčenko sledoval postup ruských jednotiek od prvého dňa. Osud prístavného mesta nám priblížil v Štúdiu TA3.

Situácia v Mariupole je podľa riaditeľa mariupolskej televízie stále horšia a horšia. V meste už viac ako dva mesiace nie je voda, elektrina, mobilný signál a ani plyn. "Najhoršia situácia je v oceliarni Azovstaľ. Práve tam sa nachádza značný počet vojakov a civilistov. Práve toto miesto bombardujú desiatky ruských lietadiel," uviedol Osyčenko.

Riaditeľ označil Mariupol za peklo, v ktorom musel prežiť tri týždne. Podľa jeho slov boli obyvatelia mesta zvyknutí na menšie konflikty, keďže sa nachádza neďaleko hraníc s Ruskou federáciou. Najväčšie problémy však začali počas obkľúčenia mesta, obzvlášť s logistikou, Rusi zbombardovali aj transformátor, ktorý dodával do Mariupolu elektrinu.

"Ja mám dom v centre, dokázali sme tam prežiť do 15. marca, a to naozaj v strašných podmienkach. 13. marca ruské lietadlo vystrelilo tri rakety, ktoré sa dostali do domu vedľa nás, takže sa rozbili okná a dvere. 15. marca sme to nezvládli a ušli sme," popísal svoje zážitky z obliehaného ukrajinského mesta. Dodal, že cesta bola veľmi ťažká, musel prechádzať okolo trosiek domov, rozstrieľaných ciest a dokonca aj okolo mŕtvych tiel civilistov a detí.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok