Situáciu na Ukrajine videl na vlastné oči. V mestách znejú sirény, ľudia chodia prespávať do metra

TA3
7.4.2022 08:43

Žije pre pomoc núdznym. Vojna na Ukrajine tento okruh rozšírila nielen o utečencov, ale aj o ľudí, ktorí sa vo svojej vlasti rozhodli zostať a čeliť hrôzam. Situáciu tam videl priamo na vlastné oči. V mestách znejú sirény, ľudia chodia prespávať do metra. Ako môžeme pomôcť našim východným susedom? Porozprával Tony Frič zo Spišskej katolíckej charity.

Do Kyjeva sa dostali cez Ľvov a Vinnyciu, prechod do metropoly Ukrajiny bol podľa Friča bezproblémový. "My sme sa nedostali do tých bojových zón, ale neustále sme v pozadí počuli "hrmenie", to bolo počuť 24 hodín bez prestávky," priblížil.  

Na Ukrajine ľuďom chýbajú potraviny. Centrum Kyjeva je vyprázdnené, väčší pohyb civilistov zaznamenali na sídliskách. Veľa ľudí chodí spávať do metra. Spišská katolícka charita doviezla prevažne lieky do kyjevských nemocníc a zároveň zisťovali ďalšie potreby miestnych. "Ukrajinci berú nádej hlavne v odhodlaní poraziť agresora, ktorým je Rusko. Ten národ je odhodlaný. Putinovi sa doslova podarilo vytvoriť ukrajinský národ," povedal Frič.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok