Blíži sa veľká dopravná operácia v hlavnom meste. Aké obmedzenia čakajú motoristov?

TA3 TASR
23.2.2022 09:21

V hlavnom meste nás čaká ďalšia dôležitá dopravná akcia, bude však našťastie veľmi krátka. Počas nasledujúceho víkendu musia uzatvoriť tunel Sitina. Čo sa bude v tuneli robiť? Aké obmedzenia to prinesie pre motoristov? O uzávierkach, plánovaných opravách, ale aj o stave našich ciest a tunelov sme sa rozprávali s riaditeľom prevádzkového úseku NDS Petrom Peťkom.

Tunel v hlavnom meste uzavrú 25. februára o 22. hodine a znovu sprístupnia 28. februára o 4. hodine ráno. Dôvodom uzávery je, že v tuneli budú meniť centrálny riadiaci systém.

Hlavná obchádzková trasa pre tranzitnú nákladnú aj osobnú dopravu bude viesť cez Mlynskú dolinu, Patrónku a Lamačskú cestu. "Navrhli sme aj alternatívnu obchádzku pre osobné autá cez Botanickú, Karloveskú a Harmincovu. Túto trasu odporúčame Bratislavčanom, predovšetkým obyvateľom Dúbravky, Lamača a Devínskej Novej Vsi," informovala hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková. 

Možná obchádzka pre osobnú dopravu v smere z Malaciek (Česka) do Bratislavy môže viesť aj cez výjazd Lamač, Bory Mall a následne pokračovaním po ceste 505, Agátovej, Saratovskej, Karloveskej, Botanickej s následným napojením na diaľnicu D2 Most Lanfranconi.

Samotný tunel bol spustený ešte v roku 2007, čo znamená, že postupne budú musieť obmeniť všetky technologické zariadenia, ktoré sú jeho súčasťou, vysvetlil Peťko. "Aktuálne plánujeme výmenu osvetlenia, kamerového systému, tieto modernizácie by mali prebiehať koncom budúceho roka, respektíve v jeho priebehu," priblížil Peťko. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok