Personál v skafandroch, výtery každý deň. Olympiáda v Pekingu je dramatickejšia než Tokio

TA3
4.2.2022 10:54

V Štúdiu TA3 sme sa rozprávali o zimných olympijských hrách. V piatok sa v Pekingu začalo toto podujatie, o ktorom sme sa rozprávali s Vladimírom Millerom, poradcom prezidenta Slovenského olympijského a športového výboru.

Obmedzenia na olympiáde sú nepríjemné, a to nielen pre športovcov, ale aj pre celú športovú verejnosť. Režim v Pekingu je podľa Millera podobný tomu v Tokiu, ale je ešte o čosi dramatickejší. "Priestory sú od seba veľmi vzdialené a všetok personál behá v skafandroch, čo v Tokiu nebolo," spresnil. Súčasťou režimu je aj každodenné testovanie.

Miller vysvetlil, že v Tokiu to bolo jednoduchšie. Všetci si ráno merali teplotu a pľuli do skúmavky, ktorú odovzdávali vždy pred autobusovým presunom. V Pekingu sú však povinné výtery v nosohltane, čo nie je každému príjemné. V Tokiu zase nemohli byť na rozdiel od Pekingu žiadni diváci. Miller je však presvedčený, že s veľkou diváckou kulisou športovci rátať nemôžu.

Dôležitým rozdielom medzi letnou a zimnou olympiádou je aj prítomnosť servismanov, ktorí sú potrební pri zimných disciplínach. Každé zimné športové odvetvie má svoje špecifiká a potrebuje servismana, vysvetlil Miller. "Ak očakávame niekde určitý úspech, musíme zaistiť všestranné zabezpečenie," povedal s tým, že aj okolo Petry Vlhovej je tím zložený zo siedmich členov výpravy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok