Očkovaniu má pomôcť aj celonárodná kampaň, cez víkend zdvihla záujem o vakcíny zrejme až o 40 %

TA3
13.12.2021 10:43

Vo viacerých slovenských mestách sa v sobotu začala celoslovenská kampaň zameraná na podporu očkovania proti ochoreniu Covid-19 Darujme si Vianoce. Rozhodnutie dať sa zaočkovať podporujú viaceré osobnosti kultúrneho života, športovci aj politici, ktorí vyšli do terénu. Viac o tejto téme v štúdiu hovoril štátny tajomník Ministerstva zdravotníctva Kamil Száz a koordinátorka kampane Viera Hanuláková.

V rámci kampane navštívili vacinačné centrá premiér Eduard Heger aj viacerí ministri, ďalší ich ešte prídu podporiť. Do národnej kampane sa zapojili všetky vyššie územné celky, ktoré oslovovali ľudí prostredníctvom známych osobností z kraja. "Stavili sme na to, že regióny poznajú svoje osobnosti, ktoré by mohli občanov osloviť," povedala Hanuláková. Cieľom bolo, aby sa dalo zaočkovať čo najviac ľudí, či už prvou, druhou alebo treťou dávkou, vysvetlil Száz. 

Zatiaľ sú dostupné len dáta z prvých dvoch dní kampane. "Za tento víkend je nárast očkovaných medzi 35 a 40 percent, z čoho sa veľmi tešíme," informoval Száz. Podľa štátneho tajomníka mohli záujem o vakcíny ovplyvniť aj finančné odmeny, je však podľa neho dôležité, aby sa aktivity na podporu budovania kolektívnej imunity vzájomne dopĺňali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok