Vallo je vo primátorom takmer tri roky: Podarilo sa nám viac, než sme sľúbili. Alebo podarí

TA3
1.12.2021 08:02

Matúš Vallo nastúpil do funkcie primátora hlavného mesta 7. decembra 2018. V TA3 hovoril o aktuálnych výzvach, ktoré pred Bratislavou stoja, a tiež o svojich úspechoch za uplynulé tri roky.

Vallo sa vyjadril, že pri nástupe do funkcie dal ľuďom viacero sľubov, ktorých plnenie mal rozplánované a pripravené na štyri roky. "Dnes, keď si zoberiem tie sľuby, s ktorými ma ľudia volili, tak veľká časť z nich je hotová, alebo bude hotová za ďalší rok," zhrnul primátor. Zdôraznil, že nesľuboval zázraky, ale len veci, ktoré boli schopní urobiť. "Myslím si, že sa nám podarilo aj viac. Alebo podarí aj viac," povedal.

Medzi hlavnými úlohami, ktoré už stihli naplniť, Vallo spomenul vytvorenie Útvaru na správu mestských podnikov. "To znamená, že priamo v kancelárii primátora je web, ktorý sa stará o to, či mestské podniky, naše mestské firmy, ktoré majú stámiliónové rozpočty a ovplyvňujú životy Bratislavčanov a Bratislavčaniek, či robia svoju prácu dobre," vysvetlil primátor s tým, že dovtedy tieto podniky nekontroloval predtým nikto.

Hlavnému mestu sa pod Vallovým vedením taktiež podarilo dostať do svojich rúk triedenie odpadu a tak sa môže zvyšovať objem recyklovania. Mesto tak podľa Valla zároveň šetrí peniaze. K dôležitým krokom patrí aj revitalizácia Račianskeho mýta. "Máme naplánovaných dvesto zastávok, ktoré nemajú prístrešok a dostanú ho," spresnil primátor. Vo vozidlách MHD, kde je to možné, by mala byť samozrejmosťou klíma aj kamerový systém.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok