Prežijú opatrenia test ústavnosti? S povinným očkovaním by podľa Kolíkovej problém nebol

TA3
22.11.2021 18:30

Covidové čísla na Slovensku lámu rekordy a aj preto sa začína hovoriť o povinnom očkovaní, či celoplošnom lockdowne. Či tieto opatrenia prežijú test ústavnosti, ale aj náladu spoločnosti, sme sa pýtali ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej.

Dá sa obmedziť mobilita bez núdzového stavu? Podľa ministerky spravodlivosti áno, je však otázne akým spôsobom. "Ak by sa obmedzili napríklad len prevádzky, k tomu nie je potrebný núdzový stav. Potrebný by však bol v tom prípade, ak by sme chceli, aby ľudia necestovali po Slovensku a z domu vychádzali len v nevyhnutnej miere," uviedla.

Dôležité je tiež podľa nej v prípade lockdownu zaviesť kompenzácie, aj na tom je však potrebná dohoda. Zdôraznila tiež potrebu kontrolovania opatrení a vyvodenie zodpovednosti. "Rozbiehame spoluprácu s komorou advokátov, aby sa podieľali na vyvodzovaní zodpovednosti," dodala.

Pokiaľ ide o povinné očkovanie, podľa Kolíkovej to nie je v rozpore s ústavou. "Kľúčové však je, na akých cieľoch by bolo povinné očkovanie postavené," spresnila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok