Politika mu nechýba. Kiska prichádza s novou knihou Prezident, čo ho motivovalo k jej napísaniu?

TA3
5.10.2021 09:08

Po voľbách sa vytratil z politickej scény, pre médiá sa vyjadroval iba veľmi sporadicky. V štúdiu sme privítali bývalého prezidenta Andreja Kisku, ktorý sa "vracia" so svojou novou knihou s názvom Prezident. Čo ho motivovalo k jej napísaniu? Čo je hlavným posolstvom, ktoré chce čitateľovi odovzdať? A prečo sa exprezident rozhodol pre fikciu?

Exprezidentovi a zakladateľovi strany Za ľudí politika nechýba. "Venoval som jej viac ako osem rokov svojho života, robil som, čo som vedel, bojovali sme," povedal Kiska s tým, že úlohu zohrali aj jeho zdravotné problémy. Podľa svojich slov sa dnes skôr už len díva so smútkom v duši z Popradu na to, čo sa deje. 

Radosť Kiskovi nerobí ani dianie v strane Za ľudí. "Snažili sme sa nájsť špičkových odborníkov, dobrých ľudí, ktorí dokážu krajinu zmeniť. Pravdaže, ako zakladateľovi je mi z toho smutno," priznal. Po rozkole v strane drží palce obom skupinám, tej okolo Márie Kolíkovej aj okolo Veroniky Remišovej. Rozhodujúce podľa neho je, aby to s krajinou mysleli dobre.

Kiska si všíma aj neľahkú úlohu prezidentky Zuzany Čaputovej v súvislosti s koronakrízou. "Je prezidentkou v období covidu, čo je od druhej svetovej vojny najťažšie obdobie z pohľadu úmrtí či ekonomiky," zhodnotil exprezident. Doplnil, že ju pozorne sleduje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok