Je Putin zabijakom? Nahnevaný Kremeľ žiada ospravedlnenie

TA3 TASR
6.2.2017 11:39

Rusko označilo za neprijateľné a urážlivé vyjadrenie redaktora spravodajskej televízie Fox News Billa O'Reillyho, ktorý v rozhovore so šéfom Bieleho domu Donaldom Trumpom nazval ruského prezidenta Vladimira Putina "zabijakom".

Je Putin zabijakom? Nahnevaný Kremeľ žiada ospravedlnenie
SITA/AP

Ani Amerika nie je nevinná

Po tom, ako O'Reilly označil Putina za zabijaka, Trump povedal, že zabijaci sú aj v Spojených štátoch. "Čo si myslíte? Že naša krajina je až taká nevinná?" opýtal sa v rozhovore Trump. Putinov hovorca Dmitrij Peskov odmietol Trumpovu odpoveď komentovať, ale O'Reillyho vyjadrenie označil "za neprijateľné a urážlivé".

"Radi by sme od tejto ctihodnej organizácie dostali ospravedlnenie," uviedol na adresu Fox News Peskov. Trump sa v nedávnej minulosti o Putinovi vyjadril pochvalne a naznačil, že pod jeho vedením by mohlo dôjsť k zlepšeniu americko-ruských vzťahov. Rovnako pochvalne hovoril aj Putin o Trumpovi.

Budú mať dobré vzťahy?

Trump v rozhovore vyhlásil, že je lepšie snažiť sa s Ruskom vychádzať, ako sa s ním sporiť. Okrem toho uviedol, že "ak nám Rusko pomôže v boji s Islamským štátom a islamským terorizmom po celom svete..., bude to dobrá vec".

Trump sa k vzťahom s Ruskom vyjadril aj 27. januára na spoločnej tlačovej konferencii s britskou premiérkou Theresou Mayovou, keď tiež vyhlásil, že nevie, aké budú jeho vzťahy s Putinom. Spresnil, že Putina zatiaľ nepozná, ale vyjadril nádej, že budú mať "fantastické vzťahy", i keď pripustil, že "možno k tomu ani nedôjde. Uvidíme".

Putinov hovorca Dmitrij Peskov o štyri dni neskôr na tlačovej konferencii v Kremli odmietol komentovať
Trumpa ako nového prezidenta USA. Uviedol, že ide o vnútornú záležitosť USA. Dodal, že "pocit, ktorý vyplynul z nedávneho telefonátu oboch lídrov (Putina a Trumpa), u nás vyvoláva spokojnosť".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok