Budeme platiť viac? Fico pri cenách energií klamal, tvrdí Matovič

TA3 SITA
30.1.2017 17:45

Premiér Robert Fico pri cenách energií ľudí klamal. Tvrdí to líder OĽaNO Igor Matovič. „Predseda vlády ľudí zavádzal. Nie je pravdou, že po roztrhnutí faktúry budú ľudia platiť nižšie faktúry. Ukázal sa ako diletant,“ povedal na tlačovej besede Matovič, ktorý je stále presvedčený, že domácnosti na strednom Slovensku budú po minulotýždňovom novom cenovom konaní platiť za elektrinu viac.

Podľa Úradu pre reguláciu sieťových odvetví čísla o cenách elektriny na strednom Slovensku, s ktorými operuje poslanec Matovič, nie sú pravdivé. „Pravda je, že istá malá časť domácností so zle optimalizovanou odbernou tarifou môže zaznamenať minimálny nárast, ale stále platí, že pre domácnosti na strednom Slovensku celkovo medziročne priemerné náklady na dodávku elektriny klesnú,“ reagoval hovorca ÚRSO Radoslav Igaz.

Podľa Inštitútu pre dopravu a hospodárstvo je predseda Úradu pre reguláciu sieťových odvetví Jozef Holjenčík takmer neobmedzeným pánom slovenskej energetiky. „Kým nenarazí na premiéra Roberta Fica a jeho politické záujmy, na energetickom trhu sa hrá podľa nôt, ktoré napísal on. Jeho rukopis nesie aj zákon, ktorým sa riadi on sám, či úrad, ktorému šéfuje. Aj preto môže Jozef Holjenčík dlhé roky trh s energiami bez problémov ovládať. Na úrade totiž kontroluje sám seba a za svoje rozhodnutia de facto nenesie žiadnu zodpovednosť,“ uviedol predseda IDH Ondrej Matej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok