Trump vyplatí v rámci kauzy jeho univerzity študentom milióny dolárov

TA3 ČTK
19.11.2016 09:20

Budúci americký prezident Donald Trump sa rozhodol v rámci mimosúdneho vyrovnania vyplatiť študentom niekdajšej Trumpovej univerzity 25 miliónov dolárov. S odvolaním sa na newyorského štátneho zástupcu Erika Schneidermana o tom informovali svetové agentúry.

Donald Trump čelil trom hromadným žalobám kvôli takzvanej Trumpovej univerzite, neakreditovanej virtuálnej podnikateľskej škole, ktorá od roku 2005 do roku 2010 ponúkala napríklad realitné a podnikateľské kurzy. Žalobcovia, ktorých bolo podľa Schneidermana viac ako 6000, tvrdili, že inštitúcia používala podvodné marketingové praktiky a agresívne predajné taktiky.

Pripraviť ich mala Trumpova univerzita až o 40 miliónov dolárov. Študenti z niekoľkých štátov v žalobe uviedli, že program podvodne sľuboval školiteľa osobne vybraného Trumpom a zavádzajúci bol podľa nich aj názov univerzity.

Súd týkajúci sa jednej zo žalôb sa mal konať 28. novembra v San Diegu a Trumpa ako svedka predvolali obe strany. Súdu mal predsedať Gonzalo Curiel, ktorého Trump počas prezidentskej kampane označil za predpojatého kvôli tomu, že má mexický pôvod.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok